National

Monstruos! Au deschis dosar penal după uciderea unui câine de către doi copii

Publicat: 04 iun. 2020
Monstruos! Doi copii au ucis în bătaie un câine

Monstruos! Polițiștii mureșeni au deschis un dosar penal și efectuează cercetări cu privire la comiterea unei infracțiuni privind protecția animalelor, după ce pe rețelele sociale au apărut imagini cu doi copii care lovesc un câine, cu lopata, sub privirile unor adulți.

„La data de 03 iunie a.c, în jurul orei 23.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 13 Zau de Câmpie, au fost sesizați prin Apel 112, de către o femeie. În mediul online, pe o rețea de socializare, ar fi fost postate imagini video. În acestea se observă o persoană de sex masculin care aplică mai multe lovituri, cu o lopată, unui câine. Fapta s-ar fi comis în comuna Papiu Ilarian. De îndată, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 13 Zau de Câmpie s-au sesizat și urmare a vizionării imaginilor postate au demarat verificări în vederea stabilirii situației de fapt”, a transmis IPJ Mureș, joi dimineață, într-un comunicat.

Monstruos! Au omorât câinele în bătaie!

Cercetările realizate până acum au relevat că incidentul a avut loc pe 1 iunie. Cel care a lovit câinele a fost un minor de 13 ani, din comuna Papiu Ilarian.

„Ar fi exercitat fapte de violență asupra unui câine, urmare a cărora acesta a decedat, iar ulterior ar fi fost îngropat. Totodată, aspectele respective ar fi fost înregistrate de către o altă persoană și postate ulterior pe o pagină de socializare”, au precizat polițiștii.

Asociația de protecția a animalelor care a arătat imaginile a spus ieri că persoana care a filmat este tot minoră.

„În cauză s-a întocmit un dosar penal. Se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”uciderea animalelor cu intenție, fără drept”. Fapta este prevăzută de Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduș, în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt, identificării tuturor persoanelor implicate și luării măsurilor legale ce se impun”, a mai transmis poliția.

Potrivit sursei citate, sesizările primite de la persoanele revoltate de acest caz vor fi atașate la dosar.

Comentarii
Adauga un comentariu