Razboi în Ucraina

Moscova acuză Ucraina că a atacat cu drone baze aeriene situate pe teritoriul Rusiei

Publicat: 05 dec. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Moscova acuză Ucraina că a atacat cu drone baze aeriene situate pe teritoriul Rusiei
Ucraina a lansat atacuri cu drone împotriva a două baze aeriene militare din Rusia

Ministerul rus al Apărării a declarat că Ucraina a folosit drone pentru a ataca două aerodromuri militare rusești luni dimineață.

Într-o declarație transmisă agenției oficiale de știri ruse RIA Novosti, ministerul a spus că atacurile au avut loc „în regiunile Saratov și Ryazan”, dar au fost interceptate de apărarea antiaeriană.

„În dimineața zilei de 5 decembrie, regimul de la Kiev, pentru a dezactiva aeronavele rusești cu rază lungă de acțiune, a încercat să lovească cu vehicule aeriene fără pilot [drone] cu reacție de fabricație sovietică la aerodromurile militare Diaghilevo din regiunea Ryazan și Engels din Saratov”, se arată în raport.

„Apărarea aeriană a Forțelor Aerospațiale Ruse a interceptat aceste drone ucrainene care zburau la joasă altitudine”, a adăugat ministerul. „Trei soldați ruși au fost uciși, alți patru au fost răniți în atac”.

Ucraina nu a confirmat atacul

Ucraina nu a confirmat că a atacat bazele aeriene Imaginile recente din satelit arată un număr substanțial de bombardiere strategice rusești la baza aeriană Engels din Saratov.

Imaginile CCTV geolocate de CNN în orașul rus Engels, unde se află o bază aeriană rusă, par să arate o explozie care luminează cerul în jurul orei 6 dimineața luni dimineață.

Engels este un oraș-port de pe râul Volga, situat în regiunea Saratov, în vestul Rusiei, la aproximativ 500 de mile (mai mult de 800 de kilometri) sud-est de Moscova. Imaginile CCTV distribuite pe rețelele de socializare au fost înregistrate la aproximativ 3,7 mile (aproape 6 kilometri) distanță de locul în care se află aerodromul Engels-2, o bază aeriană strategică pentru bombardiere.

Guvernatorul regiunii Saratov, Roman Busargin, a asigurat locuitorii pe Telegram că nicio infrastructură civilă nu a fost avariată, dar a spus că „informațiile despre incidentele din instalațiile militare sunt verificate de agențiile de aplicare a legii”.

El a recunoscut că informațiile despre „despre o bubuitură puternică și o explozie în Engels dimineața devreme” au fost răspândite pe rețelele de socializare și mass-media.

Dmitri Peskov: „Nu am informațiile exacte, am văzut doar reportaje din presă”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a fost întrebat despre acest incident și despre o altă explozie pe un aerodrom rusesc din apropierea orașului Ryazan, la aproximativ 200 de kilometri (aproximativ 124 de mile) sud-est de Moscova, în timpul unui apel regulat cu jurnaliştii luni.

„Nu am informațiile exacte, am văzut doar reportaje din presă, dar nu am detaliile exacte și nu pot comenta. Recomand să contactați Ministerul Apărării”, a spus Peskov când a fost întrebat despre asta. El a spus că „desigur”, președintele Vladimir Putin a fost informat, scrie CNN.

Yurii Ihnat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, a distribuit pe Facebook un raport de rețea socială despre o „explozie la aerodromul Engels”, dar nu a revendicat responsabilitatea. „Și cine a făcut-o?”, a scris el.

„Avem informații că astăzi au avut loc explozii la aerodromul Engels. Și imediat după aceea a fost o agitație pe acest aerodrom. Poate că nu are legătură cu asta, dar totuși vedem că bombardierele strategice au decolat și primul val de rachete a fost deja lansat. Pot fi mai multe dintre ele [valuri], pot folosi mai multe valuri de atacuri pentru a dispersa rachetele în toată Ucraina și pentru a încurca acțiunile apărării noastre aeriene”, transmite Yurii Ihnat.

Comentarii
Adauga un comentariu