Razboi în Ucraina

Moscova anunță că va ajuta la depășirea crizei alimentare dacă sancțiunile vor fi ridicate

Publicat: 26 mai 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Moscova anunță că va ajuta la depășirea crizei alimentare dacă sancțiunile vor fi ridicate
Vladimir Putin a declarat joi că este gata să ajute la "depășirea crizei alimentare" provocată de blocarea cerealelor ucrainene

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat asăzi, 26 mai, că este pregătit să ajute la depășirea crizei alimentare provocată de blocarea cerealelor ucrainene și rusești din cauza conflictului în curs, cu condiția ca sancțiunile împotriva Moscovei să fie ridicate.

„Rusia este pregătită să aducă o contribuție semnificativă la depășirea crizei alimentare prin exportul de cereale și îngrășăminte, cu condiția ca Occidentul să ridice restricțiile motivate politic”, a declarat Putin, potrivit unui comunicat al Kremlinului, într-o convorbire telefonică cu premierul italian Mario Draghi. Apelul a fost inițiat de Draghi.

Putin neagă că Moscova blochează exporturile de cereale ucrainene

Putin susține că acuzațiile occidentale potrivit cărora Moscova, de la ofensiva sa în Ucraina, blochează exporturile de cereale ucrainene sunt „nefondate”.

„Dificultățile apărute sunt legate, printre altele, de perturbările în funcționarea lanțurilor de producție și logistice, precum și de politica financiară a țărilor occidentale în timpul pandemiei de coronavirus”, a spus el.

„Situația a fost agravată de restricțiile antirusești impuse de Statele Unite și Uniunea Europeană”, a spus el, referindu-se la salvele de sancțiuni fără precedent care au lovit Rusia.

Ucraina și Rusia nu pot exporta producția de cereale

Ucraina, un exportator important de cereale, în special porumb și grâu, și-a văzut producția blocată de lupte.

La rândul său, Rusia, o altă putere cerealieră, nu își poate vinde producția și îngrășămintele din cauza sancțiunilor occidentale care afectează sectoarele financiar și logistic. Ambele țări produc o treime din producția mondială de grâu.

De asemenea, Vladimir Putin l-a informat pe Draghi „despre munca depusă pentru a stabili o viață pașnică în orașele eliberate din Donbas” și că procesul de pace a fost „înghețat de Kiev”.

Mario Draghi a declarat în cadrul unei conferințe de presă că „scopul apelului telefonic a fost de a întreba dacă se poate face ceva pentru a debloca grâul care se află acum în depozitele din Ucraina”.

Mario Draghi militează pentru o colaborare între Rusia și Ucraina în privința exportului

El a sugerat „o colaborare între Rusia și Ucraina pentru deblocarea porturilor din Marea Neagră” în care se află acest grâu, care riscă să putrezească, „pe de o parte pentru a elibera aceste porturi, iar pe de altă parte pentru a ne asigura că nu există ciocniri în timpul eliberării”.

Draghi a declarat că din partea Rusiei există „o disponibilitate de a urmări această direcție” și că îl va suna pe președintele ucrainean Zelenski „pentru a vedea dacă există o disponibilitate similară”.

„Când sunt întrebat dacă am văzut vreun licăr de speranță pentru pace, răspunsul este nu”, a conchis premierul italian.

Comentarii
  • RUSII CRIMINALI NU VOR SA DISTRUGA NUMAI TOATA UCRAINA SI SA UCCIDA TOTI UCRAINIENII CA IN HOLOCAUST DAR RUSIA CRIMINALA NAZISTA VREA SA CONDAMNE LA MOARTE PRIN INFOMETARE TOATE TARILE LUMII! MOARTE NAZISTILOR RUSI!!!!! MOARTE RUSIEI!!! MOARTE URGENTA PUTIN!!!! CU CE DREPT O RUSIE PAGANA NAZISTA OMOARA TOATA LUMEA DE PE PAMANT?

  • Da auzi la cadavrul Putin sa-i ridice restrictiile ca sa nu murim de foame dar el paranoicul sa continue razboiul si in Ucraina si in orice tara vrea. Oare cand n-o sa mai auzim toata ziua numai de razboiul lui PUTIN? Oare cand n-o sa mai vedem toata ziua figurile mizerabile ale rusilor generali, ostasi, ceceni, oare cand n-o sa mai vedem figura gretoasa si mortuara a schizofrenicului Putin si a tuturor schizofrenicilor rusi care sustin razboiul?

Adauga un comentariu