International

Moscova, o nouă rețea de trenuri

Publicat: 21 nov. 2019

Un proiect uriaș de aproximativ trei miliarde de euro ajunge la final. Capitala Rusiei a inaugurat joi primele două rute ale unei noi reţele de trenuri interurbane. Scopul acestei noi rețele este acela de a leaga periferiile de centru. astfel, s-ar reduce teribilele ambuteiaje ce afectează capitala rusă.

Noile vagoane ale trenurilor, sunt prezentate ca echivalente ale RER-ul parizian sau S-Bahn-ul berlinez. Vor avea ocazia să circule pe căile ferate deja existente, însă vor oferi, conform declarației primarului Moscovei, mai mult confort şi preţuri mai atractive decât trenurile actuale.

Cele două linii recent inaugurate leagă periferia de vest a capitalei de oraşele din nordul şi sudul regiunii Moscova. Astfel, trecând prin cele mai importante gări. Alte trei linii urmează să fie inaugurate în perioada imediat următoare.

Preşedintele rus Vladimir Putin, a inaugurat aceste linii călătorind pe un traseu alături de primarul Moscovei, Serghei Sobianin. Rețeaua de cale ferată numără 17 linii de metrou. Capitala rusă, prezintă oficial 12 milioane de locuitori, şi a majorat în ultimi ani costurile proiectelor de infrastructură. Această decizie a fost la impulsul lui Serghei Sobianin.

Conform autorităţilor, costul acestei noi reţele de trenuri ajunge la 200 de miliarde de ruble (circa 2,8 miliarde de euro). Cu toate acestea, cotidianul rus Kommersant susţine că proiectul a costat de circa 4 ori mai mult.

S-au înregistrat disfuncţionalităţi în prima zi, în special erori în ceea ce privește orarul plecărilor sau pene la uşile de acces.

Oraşul Moscova, al cărui buget anual ajunge la circa 38 de miliarde de euro, speră că aceste noi trenuri vor permite reducerea cu 10-12% traficul rutier. Se dorește prin acest proiect ameliorarea accesului la transport pentru aproape patru milioane de persoane.loading...

Adauga un comentariu