International

Motivul pentru care părinți din Ucraina scriu pe spatele copiilor nume și date de contact

Publicat: 05 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Motivul pentru care părinți din Ucraina scriu pe spatele copiilor nume și date de contact
Tot mai mulți părinți din Ucraina scriu pe spatele copiilor numele și mai multe date de contact

Recent, o imagine tulburătoare cu o fetiță ucraineancă de 2 ani și jumătate, cu numele, data nașterii și telefoanele rudelor scrise pe spate a început să circule pe rețelele sociale. Explicație este simplă, și anume faptul că părinții ucraineni au început să scrie datele de contact ale rudelor pe trupurile copiilor, înainte de a fugi din orașele bombardate de armata rusă.

O fotografie tulburătoare a fost postată pe pagina de Facebook intitulată „Primul ajutor psihologic pentru femeile și fetele din Kiev”. În imagine, denumită simplu „Refugiați”, apare o fetiță care are scrise pe spate numele, data nașterii și numerele de telefon ale rudelor care pot fi contactate în cazul în care e separată de părinți ori aceștia sunt uciși de trupele ruse care au invadat Ucraina.

„Părinții scriu date de contact pe corpurile copiilor lor, în cazul în care ei mor și copilul supraviețuiește”, este explicația ce însoțește fotografia. Copila, care poartă pampers și pare a se afla într-o unitate medicală, se numește Vira și s-a născut pe 10 noiembrie 2019. Mama fetiței, Alexandra, a explicat, într-o postare pe Instragram, că fotografia a fost făcută în prima zi de război și mâinile îi tremurau foarte tare.

„Acest «model» este valabil și pentru copiii care, din diferite motive, sunt separați de părinți. Când îi găsim, puteam lua legătura cu adulții, pentru a afla ce s-a întâmplat și care este situația lor”, transmit autoritățile din Kiev.

Pe 5 martie, un băiețel de 11 ani a ajuns la granița din Slovacia, după ce a plecat din Zaporojie și a parcurs peste 1000 de kilometri, cu un număr de telefon scris pe braț.

Adauga un comentariu