International

Motivul pentru care Siria nu poate primi ajutor, în urma cutremurului devastator

Publicat: 08 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Motivul pentru care Siria nu poate primi ajutor în urma cutremurului devastator
Motivul pentru care Siria nu poate primi ajutor, în urma cutremurului devastator

Cutremurele produse în Turcia au afectat puternic și țara vecină, Siria. Cu peste 2.000 de morți, cu zeci de clădiri distruse și o țară afectată profund de război, Siria este într-o situație chiar mai grea decât Turcia.

Ambasada Siriei la București a comunicat faptul că cetățenii nu pot face donații către poporul sirian, asta pentru că țara are sancțiuni impuse de SUA și nu are dreptul de a deschide un cont special.

Ambasadorul UE pentru Siria a cerut țărilor să înlăture sancțiunile

Ambasadorul UE pentru Siria, Dan Stoenescu, a cerut țărilor să înlăture sancțiunile și controalele de la frontieră pentru a putea trimite ajutoare în Siria.

Amploarea pierderilor provocate de cutremurul din Turcia nu va fi cunoscută decât peste o perioadă lungă de timp, susține reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Amploarea pierderilor din Turcia și Siria nu va fi cunoscută pentru „o perioadă destul de lungă de timp”, a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Margaret Harris.

„Fiecare dezastru este diferit (…) Nu vom ști cu adevărat amploarea acestor pierderi pentru o perioadă de timp. Iar lucrul important este să prevenim ca oamenii care au fost răniți sau afectați de acest lucru să nu moară și ei”, a declarat Margaret Harris pentru Sky News.

Margaret Harris: „Toate aceste servicii de sănătate trebuie să fie furnizate cât mai repede”

Harris a povestit că în sunt oameni care au mai multe probleme de sănătate, iar serviciile de sănătete trebuie să fie furnizate cât mai repede.

„În următoarele zile se vor naște bebeluși la oameni care se adăpostesc în mașini, care se aflau în situații disperate (…) Sunt oameni care au boli cronice. Oameni care sunt diabetici și trebuie să își ia tratamentul sau oameni care au hipertensiune și stresul poate duce la un atac de cord. Așadar, toate aceste servicii de sănătate trebuie să fie furnizate cât mai repede”, a adăugat purtătorul de cuvânt al OMS.

Adauga un comentariu