Actualitate

Mulţi copii au murit în cutremurul din Afganistan, susțin medicii

Publicat: 24 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mulţi copii au murit în cutremurul din Afganistan susțin medicii
Sunt foarte mulți copii care au murit în cutremurul din Afganistan

Medicii din Afganistan au declarat pentru că mulți copii ar fi putut fi uciși în cutremurul de miercuri. Asta în condiţiile în care cifrele parţiale arată că peste 1000 de persoane au murit.

Vă aducem aminte faptul că un cutremur s-a produs în Afganistan în urmă cu o zi. Seismul a avut o magnitudine de 6,1 pe scara Richter. Există un număr atât de mare de persoane decedate pentru că infrastructura din Afganistan este una aproape inexistentă. Concret, majoritatea caselor sunt făcute din chirpici.

Mulţi copii au murit în cutremurul din Afganistan

Peste 1.000 de oameni au murit în dezastru, iar ploile abundente, resursele uzate și terenul accidentat îi împiedică pe salvatori să intervină. Medicii susţin că foarte mulţi copii se află printre victimele cutremurului din Afganistan. Talibanii anunță că nu se cunoaște cu exactitate situația reală pentru că sunt, probabil, alte câteva mii de persoane care au fost pur şi simplu îngropate sun ruinele caselor care au o structură precară, majoritatea fiind construite din chirpici. Autoritățile talibane au cerut mai mult ajutor internațional. Rețelele de comunicații sunt, de asemenea, puternic afectate.

„Nu putem ajunge în zonă – rețelele sunt prea slabe”, a declarat un purtător de cuvânt al talibanilor, citat de Reuters.

Organizația Națiunilor Unite se numără printre cei care încearcă să ofere adăpost de urgență și ajutor alimentar zonelor îndepărtate din provincia Paktika, cea mai afectată.

Sistemul de sănătate din Afganistan se confrunta aproape de colaps chiar înainte de dezastru. Supraviețuitorii și salvatorii au spus că sunt sate complet distruse în apropierea epicentrului cutremurului, au vorbit despre drumurile ruinate și turnurile de telefonie mobilă – și despre temerile lor că numărul morților va crește și mai mult. De asemenea, aproximativ 1.500 de persoane au fost rănite, spun oficialii.

Oamenii au pierdut toată agoniseala în urma cutremurului

Țara se confruntă, înainte de cutremur cu o criză alimentară majoră, mulți cetățeni fiind nevoiți să-și vândă bunurile pentru a cumpăra cele necesare traiului. Din aceste considerente, chiar și oamenii care mai aveau câte ceva au declarat pentru presă internațională că au pierdut toată agoniseala după producerea cutremurului:

” Nu a mai rămas nimic aici. Bunurile noastre sunt încă sub dărâmături. Nu există pături, corturi, nu există adăpost. Oamenii zac pe terenuri deschise. Avem nevoie de hrană și apă. Întregul nostru sistem de distribuție a apei este distrus. Totul este devastat, casele sunt distruse. ” a explicat Zaitullah Ghurziwal, un supraviețuitor al cutremurului din Afganistan.

Șeful ONU, António Guterres, a declarat că agenția s-a „mobilizat pe deplin” în privința dezastrului. Echipe de sănătate, provizii medicale, alimente și adăposturi de urgență se aflau în drum spre zona cutremurului, au spus oficialii ONU. Salvatorii care încearcă să intre din regiunile învecinate au raportat, de asemenea, obstacole meteorologice.

„Este iunie și vremea nu ar trebui să fie așa. Am avut grindină și zăpadă și a îngreunat foarte mult lucrurile”, a declarat Obaidullah Baheer de la ONG Save Afghans from Hunger

Așadar, vom vedea câți copii au murit în cutremurul din Afganistan pe măsură ce autoritățile locale vor fi ajutate de cele internaționale în căutările de supraviețuitori.

Adauga un comentariu