National

Mulți români cred că statisticile cu privire la coronavirus sunt manipulate

Publicat: 22 iul. 2020

Aproape o mie de infecții nou diagnosticate în ultimele 24 de ore ar putea însemna pași hotărâți spre încă o stare de urgență. Acest gând îi înspăimântă pe mulți români care spun că nu ar mai putea îndura izolarea. Aflați în continuare ce cred foarte mulți români, potrivit jurnaliștilor de la kanald.ro.

Alții cred că cifrele sunt manipulate și nici măcar nu respectă măsurile de prevenție de care ar trebui să ne pese tuturor. Ministrul Sănătății spune că există riscul ca anumite cartiere sau localități să intre în carantină pentru a putea stârpii o răspândire rapidă a virusului.

„Ne simțim ca arestați, pușcărie curată”

„Păi, mai bine să ne ducă la Auschwitz, că e deschis lagărul, avem mâncare gratuită, e mai bine! Eu cred că o să iasă un mare tărăboi, pentru că e o mare bătaie de joc și nu cred! Ar trebui să lase democrație… Și poliția am văzut-o fără mască! Ne simțim ca arestați, pușcărie curată, stăm ca pe ace! Deci, e o mare e prostie… E o mare mafie!”

„Și stăm, cu măști așa, ca și cum am fi niște câini”

Cu acest crez bine înfipt în minte, femeia umblă cu fetița prin parcuri fără să se ferească de aglomerație și fără să aibă grija măștii. De altfel, un accesoriu care și pe Laurențiu îl încurcă rău de tot: „Și stăm, cu măști așa, ca și cum am fi niște câini la care ne pun botniță! Ceea ce face Iohannis, cum a spus și Donald Trump, vor să mai omoare din populație, suntem prea mulți. Ăsta e adevărul!”

Ministrul Sănătății spune că nu are nimeni de gând să mai închidă țara, dar cu siguranță se poate ajunge la carantinarea unor cartiere sau poate orașe. Asta după ce legea care reglemetează astfel de măsuri a intrat în vigoare, iar autoritățile pot decide să izoleze unele zone ce pot fi considerate focare. Nelu Tătaru a avansat și o cifră, acolo unde vor fi 3 infecții la mia de locuitori, va fi demarată o anchetă epidemiologică, iar oamenii ar putea fi izolați.

Cea mai mare problemă a autorităților

Autoritățile au de rezolvat pentru început o altă problemă. Cât legea carantinei nu existat, peste 1000 de români au cerut să fie lăsați să plece din spitale, deși testele erau încă pozitive. Alți peste 3.000 au refuzat categoric internarea. Până în prezent, în România au fost confirmate peste 39 de mii de infecții cu noul coronavirus, iar 2.074 de oameni au murit. Ministrul Sănătății ne avertizează că ne așteaptă încă două săptămâni grele.

Comentarii
  • Spune un medic epidemiolog: testele pozitive nu insemna neaparat ca respectiva persoana este bolnava, ca virusul este activ. Iese pozitiv si daca virusul este mort, deci inactiv. Dar asa cum toti mortii sunt declarati morti de virus, si testele sunt declarate pozitive fara a se face aceasta diferentiere. Cui prodest?

Adauga un comentariu