National

Municipiul Slobozia iese din carantină. Ce se va întâmpla cu barurile și restaurantele

Publicat: 18 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Municipiul Slobozia iese din carantină. Ce se va întâmpla cu barurile și restaurantele
Municipiul Slobozia iese din carantină începând de astăzi, 18 decembrie.

Municipiul Slobozia iese din carantină începând de astăzi, 18 decembrie. Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa a constatat scăderea incidenţei cazurilor de COVID-19. Autoritățile au anunțat că începând de astăzi (18 decemebrie) oraşul nu mai este sub carantină. Rata incidenţei cazurilor înregistrate în ultimele 14 zile a scăzut.

Acest lucru duce la ridicarea măsurilor impuse de pandemia de coronavirus, sunt de părere specialiştii.

Municipiul Slobozia iese din carantină

Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa a constatat scăderea incidenţei cazurilor de COVID-19.

”În conformitate cu Evaluarea riscului epidemiologic în vederea instituirii carantinei zonale pentru Mun. Slobozia – jud. Ialomiţa (reevaluarea din 16.12.2020) cu nr. IL-16440 din 16.12.2020 coroborată cu Avizul de ridicare carantină zonală cu nr. înregistrare CNSCBT 351/16.12.2020, vă aducem la cunoştinţă faptul că, începând cu data de 18.12.2020, ora 00:00, măsura carantinei zonale pentru municipiul Slobozia încetează.”, a anunţat Primăria.

Ce se va întâmpla cu barurile și restaurantele

Chiar dacă numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a scăzut, barurile şi restaurantele din Slobozia vor rămâne închise, în timp ce masca va fi în continuare obligatorie în toate spaţiile publice.

Slobozia s-a aflat în carantină zonală timp de 5 săptămâni, după ce rata incidenţei cazurilor la nivelul oraşului ajunsese să depăşească 7 cazuri la mia de locuitori. Totodată, în judeţul Ialomiţa, de la debutul pandemiei s-au înregistrat 5997 de cazuri de coronavirus, joi fiind raportate 77 de noi îmbolnăviri.

Constanța va face Sărbătorile în carantină!

Prefectura Constanţa a anunţat vineri dimineaţă, 18 decembrie, că joi seara, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a votat, în sistem electronic, prelungirea carantinei în municipiul Constanţa, iar şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a semnat ordinul. Măsura intră în vigoare vineri, de la ora 20 şi este valabilă timp de două săptămâni.

Municipiul Constanţa a intrat în carantină pe 18 noiembrie, când rata incidenţei era de 9,11. În judeţul Constanţa alte 11 localităţi se mai află în carantină zonală.

De asemenea, judeţul Constanţa se află în topul cazurilor zilnice de infectări cu noul coronavirus, dar şi pe primele poziţii în privinţa incidenţei pe ultimele 14 zile.

Aproape 5.700 de cazuri noi Covid-19 în România, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 17 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 577.446 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 477.139 de pacienți au fost declarați vindecați, potrivit știrioficiale.ro

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.697 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până joi, 17 decembrie, 13.969 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Adauga un comentariu