National

Municipiul Timișoara iese din carantină, deși INSP sugerase prelungirea măsurii

Publicat: 20 mart. 2021
Oameni care se plimbă în Timișoara care a intrat în carantină
Municipiul Timișoara și localitățile din jurul orașului ies din carantină, chiar dacă INSP sugerase că situația epidemiologică încă impune măsura

Municipiul Timișoara și localitățile din jurul orașului ies din carantină, chiar dacă INSP sugerase că situația epidemiologică încă impune măsura.

„În urma votului exprimat, în cadrul CJSUT s-a votat după cum urmează : 20 voturi pentru, 9 abţineri şi 9 voturi împotrivă, astfel ca prelungirea măsurilor de carantinare pentru localităţile: Timişoara, Dumbrăviţa şi Giroc pentru o perioadă de 7 zile nu a trecut, nefiind întrunită majoritatea necesara de 2/3 din membri prezenţi pentru adoptarea hotărârii de prelungire a măsurii de carantinare”, se arată într-un comunicat al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timișoara.

„În ceea ce priveşte comuna Moşniţa Nouă şi comuna Ghiroda, analiza de risc întocmită de către Direcţia de Sănătate Publică a concluzionat că nu este întrunit punctajul pentru a putea propune prelungirea carantinei zonale în aceste 2 localităţi, iar INSP a avizat măsura de ridicare a carantinei pentru aceste 2 localităţi”, se mai arată în document

Ce a hotărât CJSU Timiș

„La ora 20 s-a reunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, după ce Direcția de Sănătate Publică Timiș a făcut analiza epidemiologică de risc în ceea ce privește evoluția numărului cazurilor de Covid-19 în Timișoara și în localitățile periurbane. Această analiză a fost trimisă către INSP, iar institutul le-a transmis autorităților județene decizia de a continua carantina încă 7 zile în Timișoara și localitățile periurbane”, a spus un corespondent pentru Digi 24.

„Momentan nu se știe dacă toate localitățile periurbane rămân în continuare în carantină. Se discută în aceste momente acest lucru. Cert este că Timișoara, Dumbrăvița și Giroc vor fi în carantină încă 7 zile”, a continuat el.

Adauga un comentariu