Local

Muniție de luptă, descoperită în județul Iași. Proiectile provenite din timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost scoase din curțile oamenilor

Publicat: 07 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Muniție de luptă descoperită în județul Iași. Proiectile provenite din timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost scoase din curțile oamenilor
Muniție din cel de-al Doilea Război Mondial a fos t escoperită în județul Iași

O serie de proiectile de război au fost descoperite recent într-o localitate din județul Iași, dar și în județul Vaslui. Proiectilele provenite din timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost ridicate de angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași pentru a fi asanate. Pompierii de la ISU Iași au intervenit și în alte situații în unele localități din județ

O serie de proiectile de război au fost descoperite recent într-o localitate din județul Iași, dar și în orașul Huși, din județul Vaslui. Proiectilele provenite din bătăliile celui de-al Doilea Război Mondial au fost ridicate de angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași (ISU) pentru a fi asanate. În plus, pompierii de la ISU Iași au intervenit și în alte situații în unele localități din județ, în special pentru lichidarea unor incendii.

Muniție din al Doilea Război Mondial, descoperită în județul Iași. Geniștii ISU Iași au ridicat proiectilul

Geniștii de la ISU au intervenit în județul Vaslui, în orașul Huși, pentru a ridica un proiectil provenit din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

„În data de 5 august 2020, ora 9:40, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit, la solicitarea Inspectoratului din Vaslui, pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 10 metri pătrați de teren intravilan din orașul Huși, județul Vaslui. În urma intervenției, a fost identificat un proiectil exploziv, calibru de 75 milimetri, care a fost ridicat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare”, au menționat reprezentanții ISU Iași.

În plus, geniștii ieșeni au fost solicitați și într-o comună din județul Iași pentru a ridica un proiectil.

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 10 metri pătrați de teren viran din localitatea Balș. În urma intervenției, a fost identificat un proiectil
perforant de calibru 75 milimetri, care a fost ridicat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare”, au mai transmis cei de la ISU Iași.

Intervenții ale pompierilor de la ISU pentru stingerea incendiilor în județul Iași

În afara muniției din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, angajații ISU au intervenit în unele localități din județul Iași pentru a stinge unele incendii.

„Echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Breazu, comuna Rediu, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ 6 hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise. De asemenea, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri au intervenit în municipiul Iași, strada Păcurari, pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament. Au ars produsele lăsate nesupravegheate pe aragaz. Proprietara, în vârstă de 60 ani, a fost găsită inconștientă în locuință, a fost asistată medical de echipajul SMURD prezent la locul intervenției, ulterior, refuzând transportul la spital. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost aparatul de gătit lăsat nesupravegheat”, au menționat reprezentanții ISU Iași.

Incendii în municipiul Iași. Detașamentele de pompieri solicitate în zona Bucium

Angajații ISU au intervenit și la o serie de incendii în municipiul Iași. Detașamentele de pompieri au fost solicitate în zona Bucium, unde o persoană a dat foc intenționat unor deșeuri.

„Un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, șoseaua Bucium, pentru stingerea unui incendiu produs la deșeuri din carton. Au ars aproximativ 150 kilograme de deșeuri din carton. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera un incendiu. Echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Hoișești, comuna Dumești, pentru stingerea unui incendiu produs la două anexe gospodărești. A ars acoperișul din lemn cu învelitoarea din tablă și plăci de azbociment pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric”, au precizat cei de la ISU Iași.

Adauga un comentariu