Culinar

Musaca delicioasă după rețeta tradițională. Cum să îi surprinzi pe cei de la masă cu o mâncare gustoasă și rafinată

Publicat: 23 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Musaca delicioasă după rețeta tradițională. Cum să îi surprinzi pe cei de la masă cu o mâncare gustoasă și rafinată
Musacaua de cartofi cu carne și smântână este savuroasă și poate fi pregătită la mesele festive alături de alte bucate alese.

La mesele festive putem pregăti o musaca delicioasă după rețeta tradițională. Când vine vorba de savuroasa musaca făcută acasă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Acest preparat se face ușor, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat. Iată cum să îi surprinzi pe cei de la masă cu o mâncare gustoasă și rafinată.

Musaca delicioasă după rețeta tradițională

Atunci când vrem să ne încântăm papilele gustative cu o mâncare aromată, gustoasă și cu un aspect deosebit, putem pregăti o musaca. Aceasta este pe placul multora dintre noi și putem să îi impresionăm foarte ușor pe cei de la masă cu preparatul savuros. Pentu a oferi delicioasei musaca o aromă aparte, trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta originală.

Pe lângă musaca, putem să îi cucerim pe cei de la masă cu o ruladă de pui la cuptor. Acest deliciu arată spectaculos, iar gustul pe măsură. Pentru a obține la final un preparat reușit este bine să folosim ingrediente alese cu grijă și succesul va fi garantat.

De asemenea, pe placul multora dintre noi sunt și gustoasele sarmale. Pentru a obține niște sarmale ca pe vremea bunicii, gospodinele țin cont de câteva trucuri simple. Este importantă umplutura pentru a obține un preparat reușit, dar și frunza pentru a înveli sarmalele. La ceas aniversar putem să îi surprindem pe cei dragi cu o musaca delicioasă.

Cum să pregătești rapid o mâncare savuroasă

Pentru a face o musaca gustoasă cu carne, cartofi și smântână vom avea nevoie de 2 kg de cartofi, 1 kg de carne de porc tocată, 5 cepe, 500 g de suc de roșii, 400 g de smântână, 4 ouă, mărar și pătrunjel, 5 roșii, sare și piper după gust.

Mai întâi se pun cartofii la fiert, iar când sunt gata se lasă la răcit, se decojesc și se taie în felii subțiri. După aceea se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt. Într-o tigaie cu ulei încins se pune ceapa la călit apoi se adaugă și carnea tocată și se amestecă bine. Ulterior se toarnă peste cartofii feliați sucul de roșii și se adaugă sare și piper după gust.

Se pregătește o tavă întinsă și se unge cu unt sau cu ulei. Se așază în tavă un strat de cartofi, apoi un strat de carne amestecată cu mărar și pătrunjel tocate mărunt. Se pune încă un strat de cartofi, iar deasupra se toarnă smântâna amestecată cu ouăle bătute spumă cu sare și piper. La final se pune puțin mărar și pătrunjel, dar și câteva felii de roșii, după gust.

Musacaua de cartofi cu ouă și smântână se pune la cuptor timp de 40 de minute. Când este gata, se scoate din cuptor și se lasă la răcit pentru a se tăia în bucăți. Musacaua se servește alături de o salată de legume. Pentru a oferi preparatului un plus de savoare, putem pune deasupra puțin hrean mărunțit. Cu siguranță vom obține o musaca delicioasă și pe placul tuturor celor de la masă.

Musacaua de cartofi cu carne și smântână este savuroasă și poate fi pregătită la mesele festive alături de alte bucate alese. Acest preparat este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câtva trucuri din rețeta tradițională, succesul culinar va fi garantat.

Adauga un comentariu