Culinar

Muşchi de porc la cuptor – Mod de preparare

Publicat: 10 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Muşchi de porc la cuptor - Mod de preparare

O friptură din acest muşchi de porc la cuptor se poate servi chiar în zi de sărbătoare cu un pahar de vin roşu sec. Este acel tip de reţetă pe care o poţi prepara în zi de sărbătoare pentru răsăfţarea întregii familii.

Ingrediente (6-8 porţii):

1 muşchi de porc
250 g carne macră tocată
1 ou
3 căţei de usturoi
150 ml vin alb sec
200 ml supă de carne
2 foi de dafin
2 linguri ulei de măsline
rozmarin
măghiran
cimbru
sare
piper

Pentru garnitură:

4-5 mere
ierburi aromate

Mod de preparare:

Crestezi muşchiul pe toată lungimea lui, obţinând o felie subţire şi plată. O netezeşti uşor cu ciocanul de şniţele. Carnea tocată o amesteci cu oul bătut, usturoiul zdrobit, ierburile aromate, sare şi piper, după gust, şi amesteci bine.

Ungi felia de muşchi cu puţin ulei, întinzi deasupra umplutura de carne, rulezi apoi muşchiul cu umplutura în interior şi legi cu aţă pe orizontală şi pe verticală. Aşezi rulada într-un vas, adaugi supa de carne, vinul, foile de dafin, sare, piper, după gust, şi laşi să fiarbă, la foc mic, circa 45 de minute, întorcând-o pe toate părţile.

Scoţi rulada de la fiert, o aşezi într-o tavă unsă cu ulei, în jurul ei aşezi merele curăţate şi tăiate sferturi, presari deasupra ierburi aromate şi laşi tava la cuptor circa 50 de minute, până se coc merele şi se rumeneşte frumos rulada deasupra.

Adauga un comentariu