Culinar

Mușchiuleț de porc în foietaj. Cum să pregătești acasă o mâncare ca la restaurant

Publicat: 05 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mușchiuleț de porc în foietaj. Cum să pregătești acasă o mâncare ca la restaurant
Mușchiulețul de porc în foietaj este delicios și se poate pregăti la mesele festive alături de alte bucate alese.

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti un mușchiuleț de porc în foietaj. Acest deliciu se face cu ingrediente alese cu grijă și un strop de îndemânare și imaginație. Mușchiulețul de porc în foietaj este ideal de făcut la mesele festive alături de alte bucate alese. Iată cum să pregătești acasă o mâncare ca la restaurant.

Mușchiuleț de porc în foietaj

Când vine vorba de mâncărurile delicioase cu carne de porc, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Pe placul multora dintre noi este mușchiulețul de porc în foietaj. Acesta este savuros, are o textură aparte și este ideal de servit la orice ocazie.

Dacă vrem să pregătim un mușchiuleț de porc în foietaj, trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari și succesul culinar va fi garantat. Acest deliciu poate fi făcut la mesele festive alături de alte bucate alese.

Pe lângă gustosul mușchiuleț de porc putem pregăti și un escalop de pui cu ciuperci. Acesta este sănătos, sățios și gustos. La fel de bine putem să îi cucerim pe cei de la masă și o friptură de porc la cuptor în sos de vin. Toate aceste delicii merg servite la ceas aniversar, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu o mâncare savuroasă și rafinată gătită ca la restaurant.

Rețeta marilor bucătari pentru un adevărat deliciu

Pentru deliciosul mușchiuleț de porc în foietaj vom avea nevoie de 400 g de ciuperci, 1 kg de cartofi, 4 g de piper, 10 boabe de mazăre, 1 crenguță de rozmarin, 800 g de mușchi de porc, 100 g de pate de ficat, 6 căței de usturoi, 2 cepe, 150 g de unt, 50 ml de vin alb demisec, 100 ml de smântână, 800 g de aluat foietaj, 7 g de sare, 2 linguri de muștar, 4 gălbenușuri, 3 linguri de ulei și 2 g de nucșoară.

Se curăță ciupercile și se spală apoi se toacă și se mărunțesc și cepele. Se pune ceapa la călit într-o tigaie cu ulei încins apoi se adaugă ciupercile la sotat. Se toarnă și vinul alb apoi se adaugă rozmarinul. Se pune și smântâna, se potrivește gustul cu sare și piper apoi se lasă totul la călit în tigaie timp de câteva minute.

Între timp se pregătește mușchiulețul de porc. Se crestează din loc în loc și se introduc cățeii de usturoi tăiați felii subțiri. Se condimentează carnea cu piper și sare apoi se rumenește ușor într-o tigaie cu ulei încins. La final, se unge mușchiul cu pate de ficat amestecat cu 2 linguri de muștar.

Aluatul foietaj cumpărat se întinde, se dă mușchiulețul prin sosul de ciuperci apoi se așază pe aluat. Restul de ciuperci rămase se pun pe lângă mușchiulețul de porc apoi se unge aluatul cu gălbenuș și se rulează strâns. Se unge și deasupra foietajul apoi se pun deasupra boabele de mazăre. Se așază mușchiulețul în tava de copt și se dă la cuptor timp de 40 de minute. Când este gata, se scoate mușchiulețul din tavă, se lasă la răcit apoi se porționează pentru a fi servit.

Mușchiulețul de porc în foietaj este delicios și se poate pregăti la mesele festive alături de alte bucate alese. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, la final vom obține un preparat savuros, aromat și rafinat.

Adauga un comentariu