International

Musk, Zuckerberg și Gates au pierdut la bursă! Au rămas fără 25 de miliarde de dolari

Publicat: 04 sept. 2020

Musk, Zuckerberg și Gates au pierdut la bursă! Au rămas fără 25 de miliarde de dolari. Cei mai bogați lideri de companii de tehnologie din Statele Unite au pierdut în total 25 de miliarde de dolari după căderile bursiere de joi, potrivit datelor compilate de CNBC, anunță MEDIAFAX.

Sectorul tehnologic din S&P 500 a închis joi cu un minus de 5,8%, ducând piețele în roșu. Scăderile au eliminat miliarde din averile unora dintre cei mai bogați oameni din lume.

Astfel, acțiunile Amazon s-au închis în scădere cu 4,63%, eliminând 9 miliarde de dolari din averea CEO-ului Jeff Bezos.

Șeful Tesla, Elon Musk, a pierdut și el 9 miliarde de dolari, după ce acțiunile companiei au scăzut cu 9,02%.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, și-a văzut acțiunile scăzînd cu 3,76%, iar 4 miliarde de dolari au dispărut din averea sa.

Și avuția fostului CEO al Microsoft, Bill Gates, a scăzut cu 3 miliarde de dolari, după un declin al acțiunilor de 6,19%.

Bezos, Zuckerberg şi Musk, audiați în fața Congresului american pentru averile lor

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, şi alţi directori din cadrul celor mai mari companii de tehnologie din SUA se pregătesc să fie audiaţi în faţa Congresului american. Averile pe care le-au acumulat anul acesta pot oferi o idee despre traseul companiilor pe care le conduc, scrie Bloomberg.

Bezos s-a îmbogăţit cu 13 miliarde de dolari într-o singură zi

Averea fondatorului Amazon a crescut în 2020 cu 63,6 miliarde de dolari. Bezos s-a îmbogăţit cu 13 miliarde de dolari într-o singură zi luna aceasta, ceea ce reprezintă cel mai salt înregistrat vreodată de Bloomberg Billionaires Index. Astfel, cel mai bogat om al planetei se pregăteşte să doboare un nou record şi să ajungă la o avere de 200 de miliarde de dolari.

Şi Mark Zuckerberg se pregăteşte să fie audiat în cursul zilei de miercuri. CEO-ul Facebook a înregistrat o creştere a averii în valoare de 9,1 miliarde de dolari anul acesta, fapt ce îl apropie tot mai mult de titlul de „centimiliardar”, deţinut în prezent doar de Jeff Bezos şi Bill Gates.

În ultimii patru ani, averea celor mai bogaţi 500 de oameni din industria tech aproape s-a dublat, de la 751 de miliarde de dolari în 2016 la 1,4 trilioane de dolari în 2020, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Averea lui Elon Musk a crescut cu 42,1 miliarde de dolari

Între timp, averea lui Elon Musk – fondatorul companiilor Tesla şi SpaceX – a crescut cu 42,1 miliarde de dolari, după ce acţiunile producătorului de maşini electrice au crescut de la 230 de dolari anul trecut la 1.500 de dolari în 2020. Săptămâna trecută, capitalizarea companiei a ajuns la 305,6 miliarde de dolari, cu 100 de miliarde mai mult decât Toyota – al doilea cel mai mare producător auto după capitalizare.

Luate la un loc, averile lui Bezos, Zuckerberg şi Musk au crescut anul acesta cu 114,8 miliarde de dolari. Prin comparaţie, PIB-ul României ajungea la finalul lui 2019 la 223 miliarde de euro (262 mld. dolari).

Adauga un comentariu