Cancan

Nadia Comăneci are o casă modestă, dar spectaculoasă. Unde locuiesc „Zeița de la Montreal” și soțul ei

Publicat: 20 feb. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nadia Comăneci are o casă modestă dar spectaculoasă. Unde locuiesc Zeița de la Montreal și soțul ei
Nadia Comăneci și Bart Conner s-au căsătorit în 1996 și au împreună un băiat

Nadia Comăneci are o casă modestă, dar spectaculoasă, în America, unde locuiește împreună cu soțul și fiul lor. În urmă cu 48 de ani, aceasta scria istorie în gimnastică, fiind prima persoană notată cu 10 la o probă în acest domeniu. 1976 a fost și anul în care Nadia Comăneci l-a întâlnit pe Bart Conner, cel care avea să-i devină soț 20 de ani mai târziu.

Nadia Comăneci, în vârstă de 62 de ani, a părăsit România în urmă cu mai bine de trei decenii și s-a stabilit în Statele Unite ale Americii, unde și-a întemeiat o familie cu Bart Conner, care are cu trei ani mai mult decât ea.

Nadia Comăneci are o casă modestă, dar spectaculoasă

„Zeița de la Montreal” și fostul mare gimnast de performanță locuiesc de peste 30 de ani în Norman, un mic oraș de lângă Oklahoma City, capitala statului Oklahoma, din SUA. Acolo, cei doi au o casă cochetă, cu etaj, estimată la 400.000 de dolari.

Suprafața totală a locuinței este de 310 metri pătrați. Vila, care a fost construită în 1992, are patru dormitoare, patru băi și o piscină. Interiorul este amenajat în stil clasic, elegant, iar din living nu lipsesc tablourile interesante, dar nici pozele cu Nadia și Bart din momentele lor de glorie sau în compania unor mari personalități.

Deși este îndrăgostită de zona în care trăiește, fosta noastră mare olimpică are un loc în inima ei și pentru România.

„Nu cred că sunt mulți oameni care simt, în suflet, că au două locuri cărora să le spună – «acasă». Le spun tuturor – Ați fost vreodată în Oklahoma? Sunt foarte mulți oameni drăguți acolo care fac lucruri minunate. Am întrebat câți ani trebuie să trăiești în Oklahoma pentru a fi cetățean al acestui stat. Mi s-a spus – Douăzeci. Sunt aici de 22 de ani, mulțumesc foarte mult”, declara fosta gimnastă în 2013, anul în care s-a declarat mândră că a devenit prima româncă din Oklahoma Sports Hall of Fame.

1976, anul în care a scris istorie

Nadia Comăneci s-a născut în Onești și și-a început cariera în gimnastică în jurul vârstei de cinci ani. În 1972 a primit locul 1 pe echipe și locul 1 la individual compus la Campionatul național de juniori. În 1973, la Internaționalele României a câștigat locul 1 la individual compus, 1 la paralele inegale, 1 la sol, 1 la bârnă, 1 la sărituri.

Trei ani mai târziu, în 1976, la vârsta de 14 ani, Nadia Comăneci a scris istorie în gimnastica mondială, în Montreal, devenind prima sportivă din lume care a luat nota 10 la paralele. La vremea respectivă, computerul care afișa notele pe tabelă nu era programat să arate nota 10, așa că s-a creat confuzie după prestația perfectă a Nadiei.

„M-am întors să văd nota pentru că era gălăgie prea mare în sală. Nici nu m-am gândit la notă. Am zis că am făcut bine, iau 9.99. Am văzut 1.00 și am spus, ce o fi, o fi, dar 1 nu are cum să fie. N-am știut de chestia asta cu 10 decât mult mai încolo, când am ajuns la una dintre colege și mi-a spus: cred că este 10, dar este ceva în neregulă cu panoul”, a povestit Nadia Comăneci despre reușita sa excepțională.

Tot în 1976 l-a întâlnit și pe Bart Conner, cel care îi este astăzi soț și împreună cu care are un băiat, Dylan Paul.

Adauga un comentariu