Actualitate

Natașa Raab rămâne în memoria tuturor drept Coana Chiva. Cum a ajuns să joace în celebra reclamă

Publicat: 25 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Natașa Raab rămâne în memoria tuturor drept Coana Chiva. Cum a ajuns să joace în celebra reclamă
Natașa Raab a participat din întâmplare la castingul în urma căruia a devenit Coana Chiva

Natașa Raab va rămâne în memoria tuturor drept Coana Chiva, ţărăncuţa cu batic care rosteşte replica „Prea bun, prea ca la ţară”. Actriță remarcabilă, Natașa a fost și cântăreață, dar și manechin de succes în anii 80. Însă, Natașa Raab a rămas cu o durere imensă din 2019, după ce soțul ei a murit, răpus de cancer.

Natașa Raab a murit luni, 23 octombrie, la vârsta de 70 de ani, după trei ani de luptă grea cu boala Parkinson. A fost o actriță excepțională, cu zeci de roluri memorabile, însă multă lume o știe din celebra reclamă la lactate.

Natașa Raab rămâne în memoria tuturor drept Coana Chiva

Coana Chiva, ţărăncuţa cu batic care rosteşte arhicunoscuta replică „Prea bun, prea ca la ţară”, într-o reclamă la lactate, e în memoria tuturor. Și totuși, puțină lume știe că actrița a ajuns să joace în această reclamă pur întâmplător.

Manechin de succes în anii 80, actriţă remarcabilă, om de televiziune şi cântăreaţă, a obţinut rolul Coanei Chiva printr-o întâmplare.

„Eram la o probă pentru un film şi mi s-a spus că alături e un casting pentru o reclamă. Pentru că mai aveam de aşteptat cu proba am intrat acolo. Mi s-a pus un batic pe cap şi mi s-a spus să rostesc cu un pic de accent ardelenesc celebra frază de acum. Apoi mă tot sunau să-mi spună că se micşorează lista. Văzuseră peste 1.000 de actriţe. Le-am spus să mă anunţe când o fi şi o fi. Şi aşa am ajuns Coana Chiva”, declara actrița în 2015.

După moartea actriței, compania a publicat pe Facebook un anunț:

„Coana Chiva îți mulțumește pentru tot. Drum lin, Natașa Raab 🙏 (15.07.1953 – 23.10.2023).”

A fost diagnosticată cu cancer în 2000

Născută la Huedin, Cluj, Nataşa Raab a cântat muzică populară în ansamblul „Mărţişorul” şi a făcut şi canto. A absolvit IATC la clasa profesorului Mircea Albulescu. A fost actriţă la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova.

De-a lungul anilor, a jucat în numeroase piese de teatru, filme şi seriale, de la legendarul „Lumini şi umbre” la „Inimă de ţigan” şi „Poziţia copilului”. În 2000 a primit un diagnostic crunt, cancer. Din fericire, artista a învins boala. A urmat în 2020 o altă încercare grea: diagnosticul de Parkinson. Din păcate, această boală nu a putut fi învinsă.

Natașa Raab a suferit enorm după moartea soțului

În ultimii ani, starea de sănătate a vedetei s-a tot deteriorat, iar suferința a devenit o povară greu de purtat. Actrița mărturisea că lupta cu boala și suferința constantă îi afectaseră profund calitatea vieții, ducând-o în punctul în care își dorea să se elibereze de acest chin.

Rămasă văduvă după o dragoste mare și cu marele regret de a nu avea copii, actrița, care se retrăsese la Craiova, declara la un moment dat:

„Mă simt foarte rău, vreau să mor şi eu, nu mai sunt aşa volubilă cum eram. Am o însoţitoare, care stă aici cu mine, la Craiova. Sunt foarte bolnavă, am o boală autoimună care îmi afectează creierul.

Sunt lovită de soartă, aşa am fost toată viaţa, lovită de încercări. Sufăr că nu mai pot juca, că nu mai pot filma, viaţa mea s-a sfârşit şi aş vrea să mor, să merg după soţul meu drag şi iubit”, mărturisea Natașa Raab, în urmă cu ceva timp.

Adauga un comentariu