International

NATO nu mai sprijină Turcia. Norvegia a sistat exporturile de armament către Ankara

Publicat: 11 oct. 2019

Franţa a cerut o ”reuniune de urgenţă” a coaliţiei internaţionale conduse de către Statele Unite. Asta după lansarea operaţiunii Turciei în nordul Siriei, relatează AFP.

 

”Trebuie ca această coaliţie internaţională să se reunească. Pentru că ne aflăm într-o situaţie nouă şi pentru că lupta împotriva Daech (acronimul arab al Statului Islamic, SI) riscă se se reia, deoarece Daech abia aşteaptă această oportunitate pentru a ieşi”, a declarat joi ministrul francez de Externe Jean-Yves Le Drian.

Pe de altă parte, Norvegiaa anunţat joi suspendarea oricăror noi exporturi de armament către Ankara. Norvegia este și ea o ţară aliată Turciei în cadrul NATO. Decizie luată după lansarea ofensivei turce împotriva Unităţilor Protecţiei Poporului (YPG) în nord-estul Siriei.

”Dat fiind că situaţia este complexă şi se schimbă rapid, Ministerul Afacerilor Externe nu va rezolva noi cereri de licenţe de export de materiale în domeniul apărării şi de material de uz multiplu (…) către Turcia până la noi ordine”, a anunţat şefa diplomaţiei norvegiene Ine Eriksen Søreide, într-un e-mail transmis AFP.loading...

Adauga un comentariu