Actualitate

Nava care a eşuat în canalul Suez a fost parţial eliberată, conform autorităților portuare

Publicat: 29 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nava care a eşuat în canalul Suez a fost parţial eliberată conform autorităților portuare
The Ever Date s-a blocat prima dată marți în canalul Suez iar luni, 29 martie a fost eliberată complet

Veşti bune în această dimineaţă din canalul Suez din Egipt. Conform datelor publicate de CNN, nava care a eşuat în canalul Suez a fost parţial eliberată. Asta în condiţiile în care există o luptă acerbă pentru deblocarea acesteia.

Imagini video de la Canalul Suez arată partea din spate a navei de containere Ever given , care a fost blocată de aproape o săptămână, ieșită din banca canalului în timp ce echipajele de salvare lucrează la reflotarea navei.

Nava a fost eliberată parţial

Cu toate acestea, rămâne neclar dacă partea frontală a navei a fost eliberată de poziția sa originală. Videoclipul a fost trimis către CNN de la angajații care lucrau la operațiunea de salvare cu Autoritatea Canalului Suez (SCA). Zece remorchere sunt folosite pentru a trage Ever Date din față și din spate pentru a încerca să-l elibereze, a declarat SCA într-un comunicat.

Echipajele din Egipt și din întreaga lume au lucrat non-stop pentru a încerca să refloteze nava, dar eforturile anterioare au eșuat. Totuși, această ultimă încercare este executată în timpul mareei în care apa din canal este la maxim.

The Ever Date, o navă de 224.000 de tone aproape atâta timp cât Empire State Building de înaltă, s-ablocat în canalul egiptean pe 23 martie.

Echipele de salvare au început să sape mai adânc și mai aproape de navă duminică, dragarea ajungând la 18 metri (59 de picioare) în partea din față a navei, a declarat SCA într-un comunicat. Până la 27.000 de metri cubi (953.000 de picioare cubi) de nisip au fost îndepărtați până acum, a declarat Osama Rabie, șeful SCA. Eforturile lor nu au reușit să mute nava prea mult – dar cârmele și elicele acesteia au fost eliberate vineri, permițând o mișcare.

Mai multe vapoare românești care transportau animale, blocate în canalul Suez

Zece vapoare cu animale vii din România sunt blocate în canalul Suez, iar cele aproximativ 130.000 de oi şi berbeci riscă să moară de foame şi de sete, dacă autorităţile nu vor scoate cargoul eşuat.

Reprezentanții Animals Internaţional atrag atenția că 10 vapoare încărcate cu cel puțin 130.000 de animale vii sunt blocate în canalul Suez în drumul lor către țări din Orientul Mijlociu.

„Situația în Suez este critică și riscă să devină cea mai mare tragedie maritimă din istoria omenirii care implică animale vii. Dacă animalele rămân fără apă și hrană atunci vor începe să se împingă unele în altele și vor muri toate.

Traficul din canalul Suez este vital pentru economia mondială

Peste 18.800 de nave cu un tonaj net de 1,17 miliarde de tone au trecut prin canal în cursul anului 2020. Aceasta este o medie de 51,5 nave pe zi. Cel puțin 160 de nave care transportă combustibil vital și marfă așteaptă acum să treacă prin calea navigabilă blocată, potrivit unui pilot principal de canal de la SCA. Unele nave decid să-și abată călătoria în jurul Capului Horn pentru a evita blocajul Canalului Suez – dar se confruntă cu 3 800 de mile în plus și până la 12 zile de navigare suplimentară, potrivit Camerei Internaționale de Transport.

„Nu numai că mărfurile aflate la bordul Ever Date vor fi întârziate grav în călătoria lor, dar sute de alte nave sunt, de asemenea, afectate. Pagubele aduse lanțului global de aprovizionare vor fi semnificative”, a declarat secretarul general al ICS, Guy Platten.

Adauga un comentariu