Razboi în Ucraina

Nava care i-a atacat pe grănicerii din Insula Șerpilor a fost scufundată în apropiere de Odesa

Publicat: 09 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nava care i-a atacat pe grănicerii din Insula Șerpilor a fost scufundată în apropiere de Odesa
Nava de război Vasily Bykov, care a atacat grănicerii de pe Insula Șerpilor, a fost scufundată de ucraineni

În prima zi a invaziei rușilor în Ucraina, apăreau informații și despre o navă care a atacat grănicerii ce se aflau pe Insula Șerpilor, pe care i-ar fi ucis. Mai apoi, autoritățile ucrainene au dat publicității faptul că cei 13 soldați ar fi în viață, fiind luați prizonieri de ruși. Acum, vine o nouă veste cu privire la respectiva navă de război a forțelor ruse din Marea Neagră.

Există o vorbă din vechime care spune că roata se învârte mereu, iar aceasta se potrivește de minune și în cazul războiului pornit de Rusia în Ucraina. Ei bine, în cazul marinarilor ruși care au deschis focul asupra Insulei Șerpilor la debutul războiului din Ucraina s-a întâmplat mai devreme decât se anticipa. Din câte se pare, respectiva corvetă rusească a fost implicată într-un schimb de focuri în apropiere de Odesa. Așadar, se poate spune că răsplata a fost pe măsură, și chiar mai mult, în cazul navei ruse.

Ce s-a întâmplat cu nava care i-a atacat pe grănicerii din Insula Șerpilor

Conform Forțelor Navale Ucrainene, nava de război rusească Vasily Bykov a fost implicată într-un schimb de focuri cu trupele ucrainene care apărau orașul Odesa, luni dimineață. Ofițeri ai Marinei Militare Ucrainene, citați de The Times, au declarat că nava a fost lovită de o rachetă trasă de pe uscat și avariată destul de tare. Ulterior, conform unor imagini video postate pe rețelele sociale, corveta Vasily Bykov s-a scufundat.

 

În alt clip realizat în timpul confruntării se poate vedea schimbul de focuri dintre cele două tabere. La un moment dat, doi bărbați de pe partea ucraineană exclamă: „I-am nimerit”, în timp ce în zare se poate zări un punct luminos despre care se spune că este nava de război în flăcări.

„Chiar i-am nimerit?”, întreabă un militar.
„Da!”, răspunde celălalt.
„Navă rusească, du-te X@#$%^^!!”

Cu toate acestea, informația nu a fost confirmată de Marina Rusă, însă, dacă se dovedește că respectiva navă a fost scufundată, este o victorie care le ridică moralul soldaților ucraineni.

Cum au ocupat rușii Insula Șerpilor

La izbucnirea războiului dintre ruși și ucraineni, în seara primei zile a invaziei, Ucraina a pierdut contactul cu Insula Șerpilor. Atunci, Garda de Coastă a anunțat că toate informațiile arată că teritoriul a fost cucerit. Inițial, s-a anunțat că toți militarii ucraineni de pe Insula Șerpilor au fost uciși, după ce au refuzat să se predea.

Vasily Bykov, o corvetă de patrulă cu armament ușor, a fost una dintre cele două nave de război rusești care au deschis focul asupra grănicerilor ucraineni de pe Insula Șerpilor care au refuzat să se predea. Înainte de atac, ei au strigat: „Du-te la dracu’, navă rusească!”. Inițial, partea ucraineană a crezut că ei au fost uciși și a declarat public decesul lor. Însă, grănicerii au scăpat cu viață și au fost luați prizonieri, au informat surse din Rusia, confirmate de Marina ucraineană. Iar vestea că nava care i-a atacat pe grănicerii ucraineni din Insula Șerpilor a fost scufundată este cu siguranță o victorie de moral.

Adauga un comentariu