Actualitate

Negocieri înaintea sesiunii extraordinare: Parlamentarii vor vota legea privind eliminarea pensiilor speciale

Publicat: 26 ian. 2020

Sunt ultimele ore de negocieri între partide înainte de sesiunea extraordinară convocată de PSD. Parlamentarii au fost chemaţi din vacanţă să voteze legea privind eliminarea pensiilor speciale.

În ultimele zile au fost presiuni mari din partea celor afectaţi de eliminarea acestor pensii. Reprezentanţii CSM s-au întâlnit cu Ciolacu şi cu Orban şi au încercat să-i convingă să nu se atingă de pensiile lor.

Parlamentarii de la PSD și PNL au fost de acord să facă o sesiune parlamentară extroardinară pentru a rezolva situația. Acum nu mai e atâta grabă pentru că au descoperit că proiectul care e pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, în ședința de marți, are probleme de constituționalitate. Și-au dat seama că dacă ar fi adoptat acest proiect de lege, acesta ar putea fi contestat la Curtea Constituțională, unde ar avea câștig de cauză magistrații și ar rămâne cu pensiile speciale.

Parlamentarii discută acum posibilitatea de a retrimite la Comisia de muncă acest proiect de lege, iar acolo să fie adus într-o formă care să respecte standardele Constituției.loading...

Adauga un comentariu