Actualitate

Nelu „Apendicită” Tătaru, declaraţii de presă: „Un nou manager la Spitalul din Suceava”

Publicat: 02 apr. 2020

Nelu „Apendicită” Tătaru oferă declaraţii de presă în aceste momente privind situaţia din Suceava în contextul epidemiei cu coronavirus.

Spitalul de la Suceava a fost militarizat.

Începând de astăzi, Spitalul Județean din Suceava are un nou manager.

Doctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu este de joi managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, au declarat surse din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, potrivit mediafax.

Doctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu îl înlocuieşte pe Florin Filip la conducerea spitalului, care şi-a dat demisia miercuri seara de la conducerea unităţii medicale, la doar o săptămână de la preluarea funcţiei.

Autoritățile au decis ca Spitalul Județean de Urgență Suceava să fie militarizat pentru ca situația focarului de coronavirus să poată fi ținută sub control. Anunțul a fost făcut, astăzi, de președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei videoconferințe cu premierul Ludovic Orban.

Tot în cadrul videoconferinței, autoritățile au mai decis acordarea unui bonus lunar în valoare de 500 de euro pentru tot personalul medical din țară care tratează pacienți infectați cu coronavirus.

Totodată, ministrul Sănătății a precizat că „noua conducere va comunica în stil militar.”

De asemenea, Nelu „Apendicită” Tătaru a mai spus că vor fi testați medicii suceveni din linia întâi precum, precum și contacții acestora, precizând că în acest moment sunt internate 324 de persoane la unitatea medicală din oraș.

„Vor fi testați cei din linia întâi, personalul medical, precum și contacții contacților, în ritmul în care avem un rezultat pozitiv”, a spus „Apendicită” Tătaru.

Ministrul Sănătății a mai precizat că va avea o discuție și cu primarul Ion Lungu, după ce va fi testat negativ pentru coronavirus și va părăsi spitalul.

Derioiu a mers la Suceava cu o echipă formată din patru specialişti ai Ministerului Apărării Naţionale.

Doctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu îl înlocuieşte pe Florin Filip la conducerea spitalului, care şi-a dat demisia miercuri seara de la conducerea unităţii medicale, la doar o săptămână de la preluarea funcţiei.

Alţi patru specialişti din cadrul Ministerului Apărării Naţionale sunt la Suceava, pentru a ajuta la reorganizarea spitalului.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și noul secretar de stat Ionel Oprea au mers la Suceava, iar secretarul de stat, fost șef al Direcției medicale a Ministerului Apărării, va rămâne în localitate pentru gestionarea situației, anunța Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Florin Filip şi Doina Ganea Motan au preluat managmentul Spitalului Judeţean Suceva acum o săptămână, după ce a fost suspendat constractul de managment al lui Vasile Râmbu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu în cazul Spitalului Judeţean Suceava.

„Sunt avute în vedere împrejurările în care s-a realizat testarea pentru infecţia cu COVID-19, respectiv au fost testate unele persoane, cu încălcarea reglementărilor legale, în condiţiile existenţei unui număr limitat de teste, iar probele recoltate unor angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava nu au fost înaintate către laboratoare specializate, în vederea analizării, ceea ce a determinat prelungirea perioadei de izolare a cadrelor medicale, zădărnicind în acest fel activităţile de prevenire şi combatere a infecţiei virale cu noul coronavirus”, spun procurorii.
Adauga un comentariu