Cancan

Nelu Ploieșteanu a murit. Vestea care a îndurerat lumea artistică din România

Publicat: 02 apr. 2021
fotografie cu Nelu Ploiesteanu cu microfonul in mana pe scena
Știai că... Nelu Ploieșteanu a avut diverse colaborări cu mari artiști de la noi, printre care Gheorghe Dinică și Ștefan Iordache?

Doliu în lumea artistică din România! Nelu Ploieșteanu a murit astăzi, 2 aprilie 2021, la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut în urmă cu câteva minute de către Mara Bănică pe o rețea de socializare. Pe 18 martie 2021, vedeta a ajuns de urgenţă la Spitalul Floreasca, în urma infectării cu coronavirus. De la bun început a fost dus direct la Terapie Intensivă şi intubat. De altfel, una din fiicele lui Nelu Ploieșteanu spusese că starea de sănătate a tatălui ei este foarte gravă.

Muzica lăutărească din România a pierdut o stea! Starea lui era critică în momentul internării în spital, astfel că veştile nu erau deloc îmbucurătoare. La numai câteva ore de la internare, una din fiicele vedetei îi spunea Marei Bănică faptul că tatăl ei avea o saturaţie de oxigen în sânge de numai 50%, iar plămânii erau afectaţi în proporţie de 70%.

Nelu Ploieșteanu a murit la vârsta de 70 de ani

Starea de sănătate precară a vedetei a făcut ca virusul să-i atace mai repede şi mai uşor organele interne. În urmă cu câţiva ani a fost operat pe cord deschis, pentru a i se monta un stent. Atuncii, medicii i-au interzis să mai fumeze şi i-au recomandat să nu mai mănânce deloc cu sare. Odată cu trecerea timpului, starea de sănătate fiind vizibil îmbunătăţită, Nelu Ploieșteanu a renunţat la regimul impus de doctori. Aşadar, şi acest lucru este probabil să fi contribuit la scăderea imunităţii şi infectarea cu covid. La ţigări a putut renunţa doar 8 luni, în condiţiile în care fuma de peste 50 de ani.

Cine a fost Nelu Ploieșteanu

Numele de scenă este Nelu Ploieșteanu, dar în certificatul de naştere scrie Ion Dumitrache. Lăutarul s-a născut pe 1 decembrie 1950, în judeţul Prahova. Din adolescenţă a început să cânte muzică lăutărească, iar apoi a învăţat să cânte şi la acordeon şi la pian. Primul turneu în afara ţării l-a făcut în 1979, când a vizitat Italia, Franţa, Belgia şi Olanda. Spunea că a avut, de-a lungul vieţii, multe ocazii de a se stabili în străinătate, dar a refuzat pentru că a dorit „să readucă în actualitate muzica veche românească”.

Nelu Ploieșteanu a avut 5 copii (4 fete şi un băiat). Băiatul, Mihai, a murit în aprilie 2018, la numai 32 de ani, după o lungă suferinţă pricinuită de tetrapareză spastică. În ciuda amantlâcurilor, soţia Elena i-a fost mereu alături. Cei doi aveau o căsnicie de aproximativ 45 de ani.
Ultimul mare scandal, apărut de altfel în presă, a fost stârnit în momentul în care soţia aflase că vedeta îi cumpărase amantei o casă din banii familiei. Totuşi, au trecut împreună şi peste acest obstacol.

Recent se zvonea că Nelu Ploieșteanu juca la păcănele, unde cheltuia sume mari de bani.

”S-au împăcat. Cu siguranţă, Mihăiţă este fericit să vadă, din Ceruri, că părinţii lui s-au împăcat, că se încurajează reciproc, ca să treacă peste acest necaz. Sunt oameni cu părul alb pe la tâmple, au încă patru fete, era şi păcat să nu revină la sentimente mai bune”, a declarat o persoană din anturajul de celor doi, la scurt timp după decesul băiatului lui Nelu Ploieșteanu.

Iată una dintre cele mai cunoscute melodii cântate de Nelu Ploieșteanu:
Adauga un comentariu