Actualitate

Nelu Tătaru a găsit soluția pentru criza sanitară: „Trebuie să răsplătim munca și performanța”

Publicat: 07 dec. 2021
Nelu Tătaru, cu mască de protecție pe față
Nelu Tătaru a declarat, joi, că sistemul medical a încercat o reformă în 2010, aceasta având loc în contextul unei crize economice

Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru afirmă, marţi, că sistemul medical din România e un sac fără fund şi, dacă nu vom efectua urgent unele modificări, nu vom obţine nimic. ”Trebuie să răsplătim munca, performanţa şi atunci vom avea şi un pacient mulţumit”, a afirmat Nelu Tătaru.

”Spuneam, la un moment dat, că sistemul medical din România e un sac fără fund…Dacă nu vom efectua urgent unele modificări, nu vom obţine nimic! S-a discutat mult, chiar în contradictoriu, despre serviciile din sistemul privat sau public de sănătate, în condiţiile în care singura idee era să creştem confortul sau profesionalismul pe care îl găsim într-o parte şi în cealaltă nu, precum şi managementul pe care trebuie să îl impunem în urmărirea unui pacient”, a scris, marţi, pe Facebook, Nelu Tătaru.

Fostul ministru al Sănătăţii afirmă că se merge şi din inerţia în care specialistul nu e plătit pe performanţă, ci are un salariu pe lună.

”Trebuie să răsplătim munca, performanţa, şi atunci vom avea şi un pacient mulţumit”, a mai scris fostul ministru.

Nelu Tătaru, declarații privind valul cinci în România

Azi, 15 noiembrie 2021, vicepreședintele PNL, Nelu Tătaru, a declarat faptul că există posibilitatea ca în lunile ianuarie-februarie 2022, România să se confrunte cu un val cinci „destul de agresiv”, în contextul în care rata vaccinării anti-COVID-19 este mică.

Comentarii
  • Ideea lui dom’ Nelu de la Husi e ca doctorul care face 5 operatii pe zi sa fie platit mai bine decat cel care face 2 operatii pe zi. Gandire de contabil prost … Pai atunci si medicul cu 2 operatii pe zi se va stradui sa faca 5 pe zi – adica va opera si pe cei care nu au nevoie de operatie.

Adauga un comentariu