Sport

Nelu Tătaru a stabilit: În Liga I fără spectatori! – LIVE TEXT / UPDATE

Publicat: 11 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nelu Tătaru a stabilit În Liga I fără spectatori - LIVE TEXT  UPDATE
Nelu Tătaru a stabilit: În Liga I fără spectatori!

Nelu Tătaru a stabilit: În Liga I fără spectatori! În această dimineață au negocieri la Guvern în această dimineață cu reprezentații Federației Române de Fotbal și ai Ligii Profesioniste de Fotbal. Tema este prezența spectatorilor pe stadioane după reluarea campionatului de fotbal.

UPDATE: „Astăzi, noi producem un impact în economie de 740 milioane de euro – e un studiu finanțat de Consiliul Europei realizat acum doi ani – din care 183 milioane e impact direct pe economie, peste 500 milioane impact pe sănătate. Avem cel mai mare număr de copii care joacă fotbal, de după Revoluție. Avem 300.000 de jucători care joacă fotbal o dată pe săptămână. Am avea nevoie ca din 15 iunie să reluăm antrenamentele colective și pentru aceste categorii de cluburi”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF.

UPDATE: „Desfășurarea meciurilor trebuie să se facă fără vreun risc. Deocamdată nu poate fi vorba despre spectatori la început. Dacă vin galeriile e super complicat să asiguri reguli de distanțare. Dacă lucrurile evoluează bine, se poate vorbi despre asta.

Ar fi păcat să apară cazuri de infectare. În funcție de ce se întâmplă la fotbal se vor lua decizii și privind celelalte sporturi. Am încercat să găsim forme de sprijin. Nu am putut mai mult, atât am găsit. Aștept cu nerăbdare reluarea campionatului“, a spus premierul Ludovic Orban.

Știrea inițială

Deși premierul i-a chemat la discuții pe conducătorii fotbalului românesc, ministrul Sănătății spune foarte clar că se va juca fără spectatori.

Nelu Tătaru spune că distanțarea socială nu poate fi respectată și nu se poate vorbi de prezența suporterilor în tribune. Mai mult decât atât, Tătaru spune că de aceeași părere este și ministrul Sportului.

”Sunt acele meciuri oficiale, dar fără spectatori, tocmai în condițiile în care nu putem păstra în tribune acea distanțare. O galerie nu cred că poate păstra o distanțare socială. Suntem într-un moment în care încercăm să gestionăm un sfârșit de campionat în niște condiții epidemiologice cu niște circuite bine stabilite. Discuțiile pe care le-am avut cu ministrul Tineretului și Sportului, dumnealui, la rândul lui având aceleași discuții cu cei din fotbal, au ajuns la aceasta concluzie!”, a declarat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a stabilit: În Liga I fără spectatori! Câți bani pierd cluburile

Universitatea Craiova a înregistrat o medie de 13.058 de spectatori pe meci în acest sezon și, dacă aceasta ar rămâne constantă și la ultimele patru meciuri de pe ”Ion Oblemenco” din play-off, clubul ar fi încasat 324.000 de euro doar din vânzarea biletelor, încasări care, cel mai probabil, vor lipsi.

Locul doi într-o ierarhie a cluburilor care vor resimți, din punct de vedere financiar, lipsa suporterilor este Dinamo. Echipa antrenată de Adrian Mihalcea mai are de jucat șase partide, cu două mai multe decât cluburile din play-off, din acest sezon în ”Ștefan cel Mare”, care ar fi produs, din vânzarea tichetelor de acces, la media de 4.600 de fani la fiecare meci, aproximativ 171.000 de euro.

Politehnica Iași pierde aproape 100.000 de euro

Interdicția spectatorilor pe stadion ar aduce clubului Politehnica Iași o pierdere de aproximativ 100.000 de euro. Ieșenii au mai mulți suporteri la meciuri decât CFR Cluj, echipă care se bate la campionat sau decât vecinii de la FC Botoșani, care au evoluat în cupele europene.

Înainte de luarea unei decizii, oficialii formației din dealul Copoului sperau că s-ar putea ca măcar 30% din capacitatea stadionulu idin Copou să fie accesibilă fanilor alb-albaștri.

Clubul din Liga 1 cel mai puțin afectat de lipsa fanilor ar fi Astra Giurgiu. Cu o medie de doar 885 de spectatori prezenți la meciurile de ”acasă” din acest sezon, clubul patronat de Ioan Niculae ar mai fi încasat aproape 22.000 de euro dacă cele trei jocuri rămase de disputat pe ”Marin Anastasovici” în acest sezon s-ar fi jucat cu fani în tribune.

Sumele pe care cluburile din Liga 1 le-ar fi încasat dacă meciurile rămase nu s-ar juca cu porțile închise, luând în considerare media de spectatori înregistrată în acest sezon:

  1. Universitatea Craiova – 324.000 de euro
  2. Dinamo – 171.000 de euro
  3. FCSB – 161.000 de euro
  4. Viitorul – 110.000 de euro
  5. Sepsi – 103.000 de euro
  6. Poli Iași – 102.000 de euro
  7. CFR Cluj – 100.000 de euro
  8. Chindia Târgoviște – 97.000 de euro
  9. FC Botoșani – 67.000 de euro
  10. AFC Hermannstadt – 59.000 de euro
  11. Gaz Metan Mediaș – 57.000 de euro
  12. Academica Clinceni – 41.000 de euro
  13. FC Voluntari – 36.000 de euro
  14. Astra Giurgiu – 22.000 de euro
Adauga un comentariu