Nelu Tătaru a vorbit despre cel de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus. Acesta a dezvăluit care va fi factorul care va declanșa noua creștere a contaminărilor. Acesta a susținut că acum ne aflăm în vârful celui de-al treilea val. De asemenea, fostul ministru al Sănătății nu a exclus posibilitatea ca cel de-al patrulea val să apară mai devreme decât e preconizat.
„În acest moment este o concurență între vaccinare și boală. Sfatul meu pentru ca oamenii să se vaccineze ar fi ca dacă vrem să ajungem la o viață cvasi-normală, trebuie să ne vaccinăm. Lumea trebuie să se vaccineze.
Cred că valul patru va fi după o mobilitate mai accentuată, dar stați să ieșim din valul trei. Suntem în vârf. Noi, specialiștii, urmăream cele patru barometre: prezența în unitățile de primire urgențe, secțiile de boli infecțioase, terapiile intensive și decesele. Aceste patru barometre sunt cele care ne spun unde ne aflăm.
Mobilitatea e cel mai important indice care dă transmiterea comunitară. Spre exemplu, nu școală propriu zisă e cea problematică, ci modul în care ajunge elevul la școală, alături de bunici, părinți, etc…”, a declarat Nelu Tătaru.
Nelu Tătaru se arată dispus să se întoarcă la conducere: „Aş reveni ca ministru la Sănătate”
Deputatul Partidului Naţional Liberal, Nelu Tătaru, a transmis astăzi, 14 aprilie 2021, că se arată dispus să se întoarcă la conducerea Ministerului Sănătăţii. Liberalul a transmis faptul că ar vrea să fie din nou ministrul Sănătăţii, dacă PNL ar coordona ministerul.
„În acest moment, în condițiile în care partidul meu ar coordona Ministerul Sănătății aș reveni ca ministru”, a spus Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătăţii.
De 30 de ani nu s-au investit bani în spitalele româneşti
Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a transmis faptul că unităţile spitaliceşti românești se confruntă cu o situație atât de gravă pentru că în ultimele 3 decenii nu s-a investit absolut deloc în acest domeniu.
„Venind un val trei cu o contagiozitate mai mare, lucrurile se complică. Am văzut că spitalele nu mai rezistă. Anul trecut am făcut o modernizare forțată a unor spitale vechi. Am plecat de la 5 spitale pentru COVID și am ajuns la 230, dar nimeni nu se gândește la partea umană. Trebuie să ne uităm și la ce se întâmplă în Germania, Anglia și Israel, țări care au trecut sau trec prin perioade dificile și le gestionează eficient”, a mai spus fostul ministru.