National

Nelu Tătaru: „Haideţi să recunoaştem că avem o pandemie”

Publicat: 02 sept. 2020
Nelu Tătaru trage un semnal de alarmă: ”Septembrie este o lună în care vom simți o creștere de la o zi la alta”
Nelu Tătaru trage un semnal de alarmă: ”Septembrie este o lună în care vom simți o creștere de la o zi la alta”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, face un apel la populaţie să ”conştientizeze” că oamenii trec printr-o pandemie şi că nu există vaccin. În acest context, ministru Sănătăţii consideră că ar trebui ca oamenii să ”aprecieze” acele vaccinuri ”pe care le avem, dar nu le facem”.

Întrebat miercuri seară, într-o emisiune la B1 Tv, dacă ar pleda, în calitate de medic, pentru o înăsprire a regulilor în vederea stopării răspândirii virusului SARS-CoV-2 , ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a răspuns:

”Trebuie să avem o conştientizare la ce se întâmplă. Ar trebui să conştientizăm. Ca doctor, nu poti trata o boală dacă nu recunoşti că o ai. Haideţi să recunoaştem că avem o pandemie, (…) haideţi să recunoaştem că nu avem un vaccin, în condiţiile în care avem un vaccin să apreciem celelalte vaccinuri pe care le avem, dar nu le facem”.

El a precizat că urmează o perioadă în care răceala de sezon va aglomera şi mai mult unităţile medicale, de aceea rcomandă populaţiei să se vaccineze împotriva gripei sezoniere.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că, în cazul apariţiei unui vaccin anti-Covid, e bine să fie vaccinaţi copiii, dar ”nu trebuie îngrădit dreptul la învăţătură, dacă părinţii nu vor vaccinarea copiilor”.

”Ar fi excelent să avem un vaccin împotriva Covid-19. Atunci se va pune întrebarea dacă vaccinarea trebuie să fie obligatorie sau nu. Dacă putem condiţiona mersul la şcoală de vaccinare trebuie analizat atent. E bine să fie vaccinaţi copiii, dar nu trebuie îngrădit dreptul la învăţătură dacă părinţii nu vor vaccinarea copiilor”, a afirmat şeful statului, miercuri, într-o conferinţă de presă.

 

Adauga un comentariu