Actualitate

Nelu Tătaru, întrebat dacă își dă demisia: „Toți ar trebui să ne simțim vinovați“

Publicat: 16 nov. 2020
Nelu Tătaru, cu mască de protecție pe față
Ministrul Sănătății Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat dacă își dă demisia după tragedia de la Piatra Neamț. Nelu Tătaru susține că vinovați de actuala situație a sistemului medical românesc sunt toți miniștrii.

„Toți ar trebui să ne simțim vinovați din miniștrii care am fost, pentru tot ce se întâmplă în sănătatea românească. Sunt 7 luni și jumătate din care am girat sau gestionat o pandemie, într-un context în care ne întoarcem la acest sistem medical românesc”, a declarat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: „Voi continua o reformă în sistemul medical românesc”

Ministrul Sănătății a precizat că s-a gândit la tragedia de la Piatra Neamț și că a luat decizia să continue reforma în sistemul medical românesc.

„M-am gândit la tot ce a însemnat tragedia, m-am gândit la tot ce a însemnat acei oameni, la familiile lor, m-am gândit la tot ce-a însemnat un act medical de calitate care ar trebui dat în orice unitate medicală, că este în subordinea Ministerului sau autorităților locale. Atunci, făcând o analiză, deciziile pe care le voi lua în continuare vor fi cele în care voi continua o reformă în sistemul medical românesc. Nu a fost o reorganizare a sistemului, a DSP-urilor. Nu plec și nu fug de răspundere.”, a precizat Nelu Tătaru.

„Am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situație medicală”

Ministrul Sănătăți, Nelu Tătaru, a declarat duminică, 15 noiembrie, că toată lumea este vinovată pentru tragedia de la Piatra Neamț deoarece a acceptat ca în utimii 30 de ani sistemul medical să fie menținut într-o situație de criză.

„Pentru situația de peste 30 de ani și pentru autoritățile locale și pentru neimplicare … cred că suntem toți vinovați în această țară, nu doar sistemul medical și autoritățile locale, pentru că am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situație medicală”, a declarat ministrul Tătaru la Lețcani.

Ministrul Sănătății a mai spus că se impune o reevaluare urgentă a întregului sistem medical românesc.

„Nu doar începând de mâine, începând de ieri, tot ce înseamnă reevaluare de management, tot ce înseamnă reevaluare de capacitate de tratament a unităților medicale, cooordonare de către minister a situației”, a precizat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

La spitalul din Piatra Neamț vor fi operaționalizate 11 paturi de Terapie Intensivă.

Cele 11 paturi de terapie intensivă de la Spitalul din Piatra Neamț vor fi operaționalizate luni seara sau marți dimineața, precizează ministrul Snătății, Nelu Tătaru, care afirmă că sunt încă două paturi UPU pregătite pentru a prelua pacienți, dacă situația o impune.

„Chiar dimineață am discutat cu managerul de la Piatra Neamț. Astăzi operaționalizează Terapia Intensivă de la etajul trei, de unde sâmbătă au mutat către etajul doi. L-am întrebat și de necesar. Au în acest moment toate dotările pentru 11 paturi de terapie intensivă, care vor fi operaționalizate în această seară sau mâine dimineață. În UPU au pregătite două paturi de terapie intensivă, care pot prelua niște pacienți, dacă se agravează”, spune Nelu Tătaru.

Informații despre medicul-erou transferat în Belgia

Ministrul Sănătății precizează că sunt două anchete în curs, una a Parchetului General și una a ISU.

„Legislația nu ne mai permite nouă să facem acele demiteri. Noi putem face o evaluare, propuneri sau recomandări”, afirmă Tătaru, întrebat dacă îl va emite pe managerul Spitalului din Piatra Neamț.

A mai murit încă un pacient transferat de la Piatra Neamț la Iași

A mai murit încă un pacient transferat de la Piatra Neamț la Iași. Numărul victimelor după tragedie a ajuns la 11 după ce pacientul transportat la spitalul din Pașcani a murit luni dimineață, 16 noiembrie.

Sâmbătă seară, în urma unui incendiu la Spitalul Județean din Piatra Neamț, mai multe persoane internate la terapie intensivă au fost carbonizate. Numărul deceselor a fost inițial de 8 persoane, în cursul serii de sâmbătă acesta urcând la zece.

Șase pacienți cu COVID-19 internați la secția ATI de la Spitalul Județean Piatra Neamț au fost aduși sâmbătă noaptea, 14 noiembrie 2020, la Iași pentru a fi internați la spitalul mobil de la Lețcani. Incendiul devastator din unitatea nemțeană a făcut ca 10 persoane să-și piardă viața, iar medicul de gardă Cătălin Denciu să sufere arsuri extrem de grave.

 

 

Comentarii
  • Sigur ca da, dar tu mai mediocrule vorbăreț fugi mai repede la Husi, bea un pahar de vin și relaxeaza-te! Tu și cu ai tai vreți sa faceți reforma în sănătate?! Nu-i de nasul vostru mai neispravitilor! Cărați-va înainte de a nenoroci de tot sistemul sanitar, dobitocilor!!!

  • Dom Nelu cand vorbesti despre management ar trebui sa te privesti si in oglinda pentru ca stai prost cu constiinta. Ti-ai bagat tentaculele peste tot in institutiile statului si ai impus incompetenti si cu probleme de integritate. Asa ca ar trebui sa te reevaluezi ca om si sa faci pasul in spate ca esti primul mazgalit. E chestiune de putin timp pana ce pleci din sistem. Nu poti continua in felul acesta. O stiu toti decidentii importanti din partid. Reactionezi nevrotic la orice sarcina si suferi mult la buza paharului.

  • Daca privim nu neaparat atent .. chiar si cu coada ochiului , putem observa ca astia nu-s decat o adunatura de „administratori” ce se vor „manageri”.Cand ii privesc fac fara sa vreau o paralela intre ei si administratorii de blocuri si asociatii de proprietari : aceleasi „calitati” , incepand de la aspectul fizic , pregatirea profesionala , gestionarea unei situatii , body language , etc pana la modul in care reactioneaza cand le atragi atentia ca ceva e in neregula.

Adauga un comentariu