National

Nelu Tătaru pune presiune pe Parlament. Vrea ca legea referitoare la carantină să fie adoptată cât mai curând

Publicat: 07 iul. 2020
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, așteaptă ca Parlamentul să adopte cât mai repede legea referitoare la carantină, pentru că în caz contrar transmiterea comunitară a coronavirusului va crește și mai mult.

Totodată, Nelu Tătaru a anunțat cu nu mai puțin de 550 de pacienți confirmați cu COVID-19 au ieșit, pe propria răspundere, din unitățile medicale din țară, de duminică până luni. În prezent, autoritățile nu pot controla dacă pacienții respectă sau nu izolarea la domiciliu.

În acest proiect legislativ am pus în concordanţă legea cu cerinţele CCR. Este o boală transmisibilă, am explicat foarte clar ce înseamnă termenii. După cum vedeţi, la noi este o problemă, la celelalte ţări există carantina. Am explicat ce înseamnă carantină, izolare, ce înseamnă epidemie, pandemie, risc epidemiologic crescut, ce înseamnă carantinarea unei anumite zone, ce înseamnă efectiv tot ce ar trebui să existe într-un proiect de lege pentru a putea gestiona o astfel de criză pandemică”, a spus Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: “Ne aflăm în momentul în care…”

Nelu Tătaru speră ca această lege să fie adoptată în cel mult o săptămână. ”Dacă nu avem nicio pârghie, transmiterea comunitară se va accentua”, a precizat ministrul Sănătății.

Noi sperăm ca acest proiect legislativ să treacă de Parlament într-o săptămână – o săptămână şi jumătate şi să avem o lege care să ne permită să ne continuăm activitatea şi lupta cu pandemia”, a precizat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a mai declarat că situația în România cu privire la creștea numărului de cazuri noi este exponențială și că este evaluată zilnic.

Noi ne aflăm în momentul în care pacienţi pozitivi, asimptomatici sau nu, sunt externaţi pe propria răspundere. Ei trebuie să considere că răspunderea este pentru întreaga populaţie”, a mai spus Nelu Tătaru.

Adauga un comentariu