National

Nelu Tătaru: „Să ne înarmăm cu responsabilitate, implicare şi profesionalism”

Publicat: 19 apr. 2021
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru afirmă că în această perioadă este nevoie de „echilibru, înţelegere şi multă bunăvoinţă”. „Să lăsăm frunţile încreţite…orgoliile şi să ne înarmăm cu responsabilitate, implicare şi profesionalism”, adaugă el.

„O pandemie nu vine cu surprize plăcute, ci aduce, zi de zi, noi şi noi provocări. Soluţiile sunt aproape de ochii noştri, iar salvarea constă, de fapt, în acţiunile fiecăruia. Să lăsăm frunţile încreţite…orgoliile şi să ne înarmăm cu responsabilitate, implicare şi profesionalism”, a afirmat, duminică seară, într-o postare pe Facebook, Nelu Tătaru.

El a adăugat că „trăim timpuri care necesită echilibru, înţelegere şi multă bunăvoinţă”.

„Orice alte discuţii pălesc în faţa nevoilor populaţiei. Avem o singură miză: Viaţa!”, a scris Tătaru.

Nelu Tătaru nu exclude varianta revenirii la conducerea Ministerului Sănătății: „Ministerul are nevoie de un profesionist, de un om care să înțeleagă sistemul”

După demiterea lui Vlad Voiculescu, Nelu Tătaru nu exclude varianta revenirii la conducerea Ministerului Sănătății, dacă acesta va reintra în PNL.

Nelu Tătaru, președintele Comisie de Sănătate, este de părere că la conducerea Ministerului Sănătății este nevoie de un profesionist, un om care să înțeleagă sistemul, coprul medical, pacientul și situația prin care trece populația generală în ultimul timp. De asemenea, Tătaru  spune oboseala își spune cuvântul peste tot, atât în populația generală, cât și în corpul medical, și ar trebui în acest moment o reactivare a tot ce înseamnă sistem medical.

„Dacă partidul meu ar decide acest lucru, da, dar suntem într-o coaliție în care acest portofoliu este la USR. Suntem într-o criză sanitară, suntem într-un moment în care Ministerul Sănătății are nevoie de un profesionist, are nevoie de un om care să înțeleagă sistemul, are nevoie de un om care să înțeleagă corpul medical, să înțeleagă pacientul și să înțeleagă și situația prin care trece populația generală în aceste zile. Suntem într-un val trei destul de agresiv, în care oboseala își spune cuvântul peste tot, atât în populația generală, cât și în corpul medical, și ar trebui în acest moment o reactivare, dacă vreți să-i spunem așa, a tot ce înseamnă sistem medical, care e obosit după un an de zile.”, a declarat Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății.

Nelu Tătaru: „Ministrul trebuie să aibă niște secretari de stat cărora să le împartă anumite atribuții”

Nelu Tătaru consideră că un ministru nu poate acoperi totul, ci are nevoie de secretari de stat, cărora să le împartă anumite atribuții. Totodată, unui ministru îi sunt necesari consilieri care să-l sfătuiască la un moment dat, în anumite situații.

„Este un guvern politic, iar acel ministru sau acel partid din această coaliție poate să aducă specialiștii în ministerul respectiv. Ministrul nu poate acoperi totul. Ministrul nu este cel care vede totul, știe totul și dirijează neapărat totul. Nu, ministrul trebuie să aibă niște secretari de stat cărora să le împartă anumite atribuții și trebuie să aibă consilieri care să-l sfătuiască la un moment dat în anumite situații. Având în vedere că sunt și miniștrii care nu sunt de specialitate, abordările sunt diferite.”, a declarat Nelu Tătaru.

Adauga un comentariu