Actualitate

Nelu Tătaru se arată dispus să se întoarcă la conducere: „Aş reveni ca ministru la Sănătate”

Publicat: 14 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nelu Tătaru se arată dispus să se întoarcă la conducere Aş reveni ca ministru la Sănătate

Deputatul Partidului Naţional Liberal, Nelu Tătaru, a transmis astăzi, 14 aprilie 2021, că se arată dispus să se întoarcă la conducerea Ministerului Sănătăţii. Liberalul a transmis faptul că ar vrea să fie din nou ministrul Sănătăţii, dacă PNL ar coordona ministerul.

„În acest moment, în condițiile în care partidul meu ar coordona Ministerul Sănătății aș reveni ca ministru”, a spus Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătăţii.

De 30 de ani nu s-au investit bani în spitalele româneşti

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a transmis faptul că unităţile spitaliceşti românești se confruntă cu o situație atât de gravă pentru că în ultimele 3 decenii nu s-a investit absolut deloc în acest domeniu.

„Venind un val trei cu o contagiozitate mai mare, lucrurile se complică. Am văzut că spitalele nu mai rezistă. Anul trecut am făcut o modernizare forțată a unor spitale vechi. Am plecat de la 5 spitale pentru COVID și am ajuns la 230, dar nimeni nu se gândește la partea umană. Trebuie să ne uităm și la ce se întâmplă în Germania, Anglia și Israel, țări care au trecut sau trec prin perioade dificile și le gestionează eficient”, a mai spus fostul ministru.

Vlad Voiculescu, demis din fruntea Ministerului Sănătății

În momentul de față, potrivit unor surse digi24, Vlad Voiculescu, ar fi fost demis de la conducerea ministerului Sănătății. Totul s-a decis în discuția pe care Florin Vasile Cîțu, prim-ministrul României ar fi avut-o cu vicepremierul Dan Barna.

Precizăm faptul că informația nu este confirmată ân mod oficial oficial ci este venită din partea unor surse politice din cadrul Guvernului pentru digi24. O mare problemă ridicată de premierul Florin Cîțu este semnarea unui document de către Andreea Moldovan.

Prim-ministrul României, a mers în această dimineață, 14 aprilie 2021, la Palatul Cotroceni, pentru a avea un dialog cu președintele Klaus Werner Iohannis despre situația din Executiv.

Florin Vasile Cîțu se arată extrem de supărat pe ministrul Vlad Voiculescu și secretarul de stat Andreea Moldovan, asta pentru că cei doi au emis Ordinul pentru schimbarea regulilor de carantinare fără știința premierului.

Potrivit surselor, Florin Cîțu i-a cerut acceptul lui Klaus Iohannis să îi demită pe Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan, asta pentru o astfel de decizie ar putea arunca în aer coaliția de guvernare.

Având în vedere contextul actual, în ciuda faptului că premierul nu îi mai dorește pe cei doi în Guvern, liderii USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, fac zid în fața acestora și amenință inclusiv cu ruperea coaliției de guvernare.

Astfel, situația este una de-a dreptul tensionată, iar la ora transmiterii acestei știri, premierul Florin Cîțu se vede cu liderul USR, Dan Barna. Rămâne de văzut la finalul acestei discuții dacă Vlad Voiculescu va mai fi ministru sau nu.

UPDATE: Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost revocat din funcție de premierul României, Florin Vasile Cîțu.

Adauga un comentariu