Magazin

Nevoia de ajutor a persoanelor cu vârstă înaintată

Publicat: 05 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nevoia de ajutor a persoanelor cu vârstă înaintată

Pe măsură ce părintele îmbătrânește, este posibil să nu observe că are nevoie de ajutor până când se întâmplă ceva. Cel mai frecvent lucru care se întâmplă este căderea. Dacă părintele cade și își rupe un os, aceasta poate face ca ea să aibă nevoie de mai multă îngrijire decât era obișnuită să aibă înainte de căzătură.

Un alt lucru care se poate întâmpla este că părintele își pierde independența pentru că nu mai poate face lucruri de unul singur. Acest lucru se poate datora pierderii memoriei sau pur și simplu faptului că este mai lent din cauza vârstei.

De asemenea, deoarece părintele îmbătrânește și s-ar putea să nu mai poată avea grijă de ea însăși la fel de bine ca înainte, probabil că există și alte persoane din viața ei care vor să o ajute, dar nu știu cum sau ce ar trebui să facă sau să spună.

Când părintele tău este mai în vârstă, este important să vorbești cu el despre nevoia de ajutor

Este posibil ca părintele dvs. să nu vrea să recunoască faptul că îmbătrânește și că are nevoie de asistență pentru activitățile zilnice. Spuneți-i că sunteți îngrijorat de siguranța și bunăstarea ei și sugerați-i cu blândețe modalități prin care poate face mici schimbări care o vor ajuta să se simtă mai independentă și mai confortabilă. Dacă pare rezistentă la început, nu renunțați! Aveți răbdare și continuați să o încurajați să încerce lucruri noi.

De asemenea, este important să vă amintiți că fiecare părinte este diferit. Unii părinți sunt mai deschiși decât alții cu privire la faptul că au nevoie de puțin ajutor suplimentar pentru sarcini zilnice precum gătitul sau curățenia – sau chiar și pentru a se deplasa în propria casă! Dacă părintele dvs. nu pare deschis să vorbească cu dvs. despre acest tip de lucruri, cereți sfatul unui prieten apropiat sau al unei rude pentru a afla cum să abordați cel mai bine acest subiect sensibil cu el.

Pe măsură ce un părinte îmbătrânește, este important să discutați cu el despre propriile nevoi. S-ar putea să simțiți că sunteți pregătit să vă asumați mai multe responsabilități sau să aveți nevoie de ajutor cu sarcinile zilnice. În orice caz, este important să discutați despre ceea ce vă doriți – și despre ceea ce vă poate oferi ea – pentru a vă asigura că amândoi profitați la maximum de relația voastră.

Atunci când un părinte este mai în vârstă, poate fi greu să știi cum să îl ajuți. Vreți să vă oferiți ajutorul, dar nu vreți să vă depășiți limitele sau să vă faceți mama sau tatăl să se simtă ca și cum ar fi tratat ca un copil.

Moduri în care vă puteți ajuta cel mai bine părinții

-Oferiți să le aduceți mâncare din când în când, mai ales atunci când sunt ocupați cu alte angajamente.

-Făceți treburi prin casă, cum ar fi să duceți gunoiul sau să faceți curățenie după cină.

-Amintește-ți că părinții tăi au zeci de ani de experiență de viață și te pot învăța lucruri într-un mod în care nimeni altcineva nu te-ar putea învăța vreodată. Fiți deschiși la acest lucru!

În calitate de părinte, poate fi dificil să ceri ajutor și sprijin. Dar, pe măsură ce îmbătrâniți, este important să vă asigurați că sunteți în măsură să continuați să vă îngrijiți familia.

Dacă aveți probleme în a vă descurca cu sarcinile de zi cu zi ale părinților, luați în considerare posibilitatea de a discuta cu copiii dvs. despre angajarea unei bone sau a unei menajere sau de a le cere ajutorul copiilor dvs. De asemenea, puteți să vă interesați de serviciile de îngrijire a persoanelor în vârstă, cum ar fi livrarea de mese și transportul. Aceste servicii pot oferi familiei dvs. liniște sufletească și vă permit să vă bucurați de timpul petrecut împreună fără să vă faceți griji cu privire la logistica administrării unei gospodării.

Dacă nu aveți posibilitatea de a fi aproape de aceștia puteți lua în considerare mutarea lor într-un cămin de bătrâni. Un cămin de bătrâni București oferă o serie de servicii, inclusiv mese, menaj, servicii de curățenie, servicii de spălătorie, transport la întâlniri medicale, gestionarea medicamentelor și alte nevoi de îngrijire a sănătății.

Adauga un comentariu