International

New York. Zeci de cadavre descoperite în camioane frigorifice pe o stradă, după ce trecătorii s-au plâns de miros

Publicat: 30 apr. 2020

Zeci de cadavre au fost descoperite în mai multe camioane frigorifice parcate pe o stradă din New York, după ce mai mulți oameni s-au plâns de mirosul din zonă, informează BBC.

Alerta a fost dată de trecătorii care au semnalat scurgeri și au detectat un miros venind dintr-un camion.

Autoritățile au descoperit că vinovată ar fi o societate de servicii funerare din Brooklyn, care a închiriat mai multe camioane frigorifice și a depozitat aproximativ 50 de cadavre în ele.

Un reprezentant al administrației locale, citat sub anonimitate de New York Times, a declarat că respectiva casă funerară a luat această decizie după ce depozitul său frigorific se stricase.

Poliția a fost chemată la fața locului și a izolat zona. Ulterior, au fost văzuți muncitori în costume de protecție care mutau cadavrele.

„Existau cadavre depozitate în autoutilitare și în camioane. Erau puse unele peste altele în saci, toate mașinile erau pline”, a declarat proprietarul clădirii alăturate pentru New York Times.

Nu se cunoaște încă dacă aceste cadavre depozitate în stradă erau victime ale epidemiei de coronavirus, însă autoritățile și casele funerare se descurcă cu greu cu numărul mare de morți din statul New York, acesta fiind cel mai lovit de epidemie din SUA.

Prin lege, casele funerare trebuie să păstreze cadavrele în condiții speciale pentru a preveni infecțiile, până când ele sunt îngropate sau arse.

Peste 18.000 de oameni au murit doar în orașul New York, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins. În prezent, SUA a raportat peste 1 milion de cazuri de COVID-19, mai multe decât orice altă țară.

Adauga un comentariu