Sport

Nici Dennis Man, nici Valentin Mihăilă. Cine este singurul jucător român evaluat la 20 de milioane de euro

Publicat: 10 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nici Dennis Man nici Valentin Mihăilă. Cine este singurul jucător român evaluat la 20 de milioane de euro
Răzvan Marin, singurul jucător român evaluat la 20 de milioane de euro

Un singur jucător român este evaluat la 15-20 de milioane de euro, potrivit analizei făcute de CIES Footbal Observatory. Este vorba despre Răzvan Marin, care este tot mai apreciat la Cagliari.
România are un singur jucător a cărui valoare este estimată la 15-20 de milioane de euro. Răzvan Marin s-a adaptat la Cagliari și evoluțiile sale constant bune l-au transformat în cel mai valoros jucător din naționala României.

Răzvan Marin, singurul jucător român evaluat la 20 de milioane de euro

Răzvan Marin este cel mai valoros jucător din naționala României. Mijlocașul de 24 de ani are evoluții foarte bune la Cagliari, în ciuda faptului că echipa lui este angrenată în lupta pentru salvarea de la retrogradare. De altfel, în cazul în care va pica în B, nu este exclus ca cei de la Cagliari să-l vândă în vară pe Răzvan Marin.
Mijlocașul român își continuă creșterea pe care a avut-o în ultimii ani, mai ales după ce s-a transferat la Standard Liege, dar care a fost blocată după ce a fost cumpărat de Ajax. La începtul acestui sezon, Răzvan Marin a ales să se transfere la Cagliari și până acum pare o decizie foarte inspirată.

Internaționalul român s-a adaptat foarte bine la fotbalul din Serie A și a devenit unul dintre cei mai buni jucători de la Cagliari. Între timp, a devenit și cel mai valoros fotbalist român.
Algoritmul de calcul pe care îl folosesc cei de la CIES Footbal Observatory îi atribuie lui Răzvan Marin o valoare cuprinsă între 15 și 20 de milioane de euro. Suma este rezultatul mai multor variabile care sunt luat în calcul, precum vârsta jucătorului, durata contractului, forma sportivă, inflația, performanțele, progresul jucătorului, dacă este sau nu jucător de națională.
Răzvan Marin a devenit astfel singurul jucător român care este evaluat la 20 de milioane de euro.

La ce sume sunt evaluați Dennis Man și Valentin Mihăilă

Cei doi jucători de la Parma vin tare din urmă. Vârsta, forma și durata contractului le-au adus creșteri importante în acest sistem de calcul stabilit de CIES Footbal Observatory.
Dacă în urmă cu două săptămâni Valentin Mihăilă (21 de ani) și Dennis Man (22 de ani) erau evaluați la aproximativ 6-10 milioane de euro, acum valoarea lor este estimată la 10-15 milioane de euro.
Valoarea celor doi ar putea depăși 20 de milioane de euro dacă vor continua să aibă evoluții tot mai bune în Serie A.

Adauga un comentariu