Local

Nicolae Bănicioiu va fi anchetat de DNA! Parlamentarii au votat ridicarea imunității parlamentare

Publicat: 27 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nicolae Bănicioiu va fi anchetat de DNA Parlamentarii au  votat ridicarea imunității parlamentare
Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sănătății

Nicolae Bănicioiu, deputatul zero al Iaşului şi ministrul Sănătăţii în perioada Colectiv, poate fi urmărit de Direcţia Naţională Anticorupţie. Cu o majoritate de voturi, Parlamentul României a decis ridicarea imunităţii parlamentare pe care acesta o are.

 

DNA a emis, săptămâna trecută o cerere către Parlamentul României. In cerere procurorii doreau ridicarea imunitatii a parlamentarului pentru ca, conform acestora, Bănicioiu este acuzat de mită și trafic de influență.

Nicolae Bănicioiu nu mai are imunitate parlamentară și poate fi cercetat de DNA

Cu o majoritate covârșitoare de voturi, Parlamentul României a decis să nu crediteze nevinovăţia celui mai slab parlamentar din Iași, Nicolae Bănicioiu. Vorbim de faptul că, pentru ridicarea imunităţii au votat 202 parlamentari, iar 12 au votat împotriva urmăririi penale.

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a decis, vineri, să voteze ridicarea acestei imunităţi parlamentare de care se bucura Bănicioiu. Într-o declaraţie pentru presă, preşedintele comisiei menţiona faptul că deputaţii jurişti vor aflarea adevărului şi că nu doresc să împiedice demersurile juridice.

„Nicolae Bănicioiu a susţinut că nu are nimic de ascuns în faţa instanţei şi Parchetului şi nu se consideră vinovat de ceea ce a fost identificat în dosarul deschis în rem”.

Ce anchetează Directia Nationala Anticoruptie (DNA)

Nicolae Bănicioiu este acuzat, conform procurorilor DNA, mita si trafic de influenta. Conform acestor procuriri din cadrul DNĂ, în perioada când era ministru al Tineretului (21 decembrie 2012 – 5 martie 2104), acesta ar fi primit de la un om de afaceri o sumă totală de aproximativ 1.2 milioane de lei. Sumă era dedicată pentru intervenţia lui asupra ministrului Sanaatii pentru menţinerea unor manageri de spitale în funcţiile ocupate. Managerii erau din spitalele în care două firme din domeniul sanitar ar fi avut contracte bănoase.

Pe de altă parte, Nicolae Banicioiu este acuzat de procurori ca în perioadda în care a fost ministru al Sănătăţii, perioada în care s-a produs tragedia din Colectiv despre care el declară că România nu are nevoie de ajutor din partea altor ţări şi ca situaţia este normală, ar fi primit tot de la cei doi oameni de afaceri suma totală de peste 2.5 milioane de lei.

 

Deputat zero, ministru pe minus

Nicolae Banicioiu a fost timp de mai multe mandate, deputat. În ultimul mandat acesta a candidat pe lista PSD Iaşi, listă impusă de la centru. Deputatul nu s-a făcut remarcat cu absolut nimic în Parlamentul României, având o activitate care tinde spre zero.

Pe de altă parte, în perioada în care acesta a fost ministru al Sănătăţii, pe lângă spaga pe care, conform procurorilor, ar fi încasat-o, activitatea ministrului bate spre minus. Este celebră declaraţia lui Bănicioiu în spunea că România nu are nevoie de ajutorul altor ţări în cazul Colectiv şi că poate gestiona singura tragedia şi ca spitalele din ţară sunt la nivelul celor din Germania.

Din păcate, faptele au dovedit calitatea umană slabă a ministrului. Mulţi dintre tinerii arşi în Colectiv au murit din cauza infecţiilor din spitalele din România. Nicolae Bănicioiu nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2020.

 

Adauga un comentariu