Actualitate

Nicolae Ciucă, despre obiectivele din documentul depus pentru candidatura la șefia PNL

Publicat: 06 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nicolae Ciucă despre obiectivele din documentul depus pentru candidatura la șefia PNL

Viața de partid trebuie să continue și când partidul este la guvernare, PNL nu trebuie să repete greșeala de a ignora dezbaterea proiectelor de politici publice și partidul nu trebuie să fie doar producător de tehnocrați și birocrați, afirmă premierul Nicolae Ciucă în documentul programatic depus pentru candidatura la șefia partidului.

Ciucă vrea ca PNL să înglobeze liberalismul, conservatorismul și creștin-democrația. „PNL, partidul în care sunt reprezentate cele trei curente, este cel mai în măsură să realizeze, pe baze temeinice, unitatea politică a Dreptei și să atragă oamenii competenți cu opțiuni de dreapta”, arată premierul.

Acesta susține că PNL „va aborda problema gravă a crizei demografice” și că va ține cont de faptul că România este statul din Uniunea Europeană cu cea mai mare proporție de cetățeni care se identifică cu religia creștină. „PNL va ține cont de această realitate în acțiunea sa politică și guvernamentală prin realizarea de parteneriate cu toate cultele și organizațiile religioase recunoscute”, afirmă Ciucă.

„Viața de partid trebuie să continue și când partidul este la guvernare. Departamentele partidului trebuie să funcționeze tot timpul – și când suntem și când nu suntem la guvernare. PNL nu trebuie să repete greșeala de a ignora nevoia continuării dezbaterii în interiorul partidului a proiectelor de politici publice de guvernare locală și națională”, mai spune premierul.

În candidatura sa la șefia PNL, Ciucă susține că „partidul nu trebuie să fie doar producător de tehnocrați și birocrați, ci trebuie să fie și să rămână un partid de militanți și membri, un partid care să atragă oameni cu viziune și idei novatoare, oameni politici capabili să mobilizeze alegătorii”.

Creșterea numărului de parlamentari pentru diaspora este alt obiectiv al lui Ciucă.

„PNL își propune atragerea în partid a elitelor profesionale ale societății și reconectarea cu acestea. Dorim deschiderea partidului la fiecare nivel pentru atragerea profesioniștilor și a persoanelor cu experiență și valoare probate în fiecare domeniu, pe principiul lucrului bine făcut și al omului potrivit la locul potrivit”, mai afirmă acesta.

Adauga un comentariu