Actualitate

Nicolae Ciucă își va depune mandatul luni. Este vehiculat numele unui alt premier – SURSE

Publicat: 25 oct. 2021
Nicolae Ciuca face declaratii de presa

În PNL au început discuțiile neoficiale pentru scenariul în care premierul desemnat să caute susținere parlamentară pentru formarea unui nou Guvern, Nicolae Ciucă, își va depune mandatul, au declarat luni surse liberale pentru știripesurse.

Potrivit surselor citate, liderul PNL Florin Cîțu acceptă doar un guvern minoritar cu susținere PSD sau USR, însă cele două formațiuni refuză momentan să accepte oferta.

Sunt voci în PNL care spun că Florin Cîțu a fost deranjat că președintele Klaus Iohannis nu l-a propus pe el premier și speră în continuare că șeful statului îl va desemna în cazul în care Ciucă își depune mandatul neavând o majoritate pentru Guvern.

Numele vehiculat la această oră ca variantă cu care PNL să meargă la Cotroceni este Lucian Bode.

Nicolae Ciucă, discuții aprinse cu Dacian Cioloș

Mai mult decât atât, apar informații incendiare și din discuția purtată de premierul desemnat, Nicolae Ciucă și liderul USR, Dacian Cioloș.

Nicolae Ciucă l-a atenționat pe Cioloș că, dacă nu ajung la un numitor comun, își va depune mandatul și se va ajunge la anticipate.

Potrivit surselor Antena 3, a fost o discuție rapidă, în care Nicolae Ciucă a trecut direct la subiect și l-a întrebat pe Cioloș care sunt condițiile în care cei din USR ar accepta, în acest moment, să se întoarcă la guvernare, astfel încât Partidul Național Liberal să reușească să formeze o majoritate și noul guvern să treacă de votul Parlamentului.

Dacian Cioloș i-a transmis premierului desemnat că există o listă de condiții, printre care un calendar de reforme asumat, un buget pe anul 2022 astfel încât să nu mai existe certuri în momentul în care se vor împărți banii, un protocol de funcționare al coaliției bine pus la punct dar și o structură a guvernului.

Rămâne de văzut ce decizie vor lua liberalii în urma ședinței următoare.

 

Comentarii
  • Pai au inceput unii sa il intrebe pe ”savantul ” asta despre tezele lui de doctorat in contextul in care abia e in stare sa citeasca un discurs scris pe o foaie !

Adauga un comentariu