Actualitate

Nicolae Ciucă, premierul desemnat, anunță că va continua negocierile cu toate partidele – VIDEO

Publicat: 27 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nicolae Ciucă premierul desemnat anunță că va continua negocierile cu toate partidele - VIDEO

Nicolae Ciucă, premierul desemnat de Klaus Iohannis să formeze un nou Guvern, spune că va continua negocierile cu toate partidele. Totodată, el a precizat că PNL ar putea să flexibilizeze mandatul și să renunțe la dorința de a merge cu un guvern minoritar.

”Vom continua procesul de negociere. Nu îmi voi depune mandatul. În această perioadă sunt foarte multe sfaturi, dar pe masa de negociere venim cu lucruri serioase. Sâmbătă seara, la ora 24 expiră, până atunci vom avea lista cu miniștri și programul depuse la Parlament. Nu este închisă ușa către nimeni, continuăm să negociem (n.r. inclusiv cu PSD). În acest moment, mandatul meu este să negociez un guvern minoritar. Flexibilizarea mandatului urmează să fie discutată și decisă. Vineri este ultima zi în care mai putem avea acel BPN. Îmi voi juca șansa până la capăt.”, a spus Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă, despre solicitarea ministerelor în Guvern de către PSD

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, neagă vehement că PSD ar fi cerut mai multe ministere pentru a da un vot de trecere executivului pentru care se poartă negocieri.

„Ați înțeles de undeva anume, nu că a anunțat cineva. În acest moment, există negocieri pentru susținerea unui guvern minoritar. Nu avem încă o decizie dacă guvernăm cu PSD sau USR. Am discutat, continuăm să discutăm. Guvernul uu poate să fie învestit până sâmbătă seară. Atunci depunem programul de guvernare și depunem lista cu miniștri, apoi săptămâna viitoare vedem”, a declarat Nicolae Ciucă.

Adauga un comentariu