Razboi în Ucraina

Orașul Nikolaev a fost bombardat din nou. Autoritățile ucrainene mulțumesc României pentru ajutorul oferit – VIDEO

Publicat: 29 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Orașul Nikolaev a fost bombardat din nou. Autoritățile ucrainene mulțumesc României pentru ajutorul oferit - VIDEO
În urma atacului din orașul Nikolaev, cel puțin 9 persoane au fost ucise și 22 rănite

Orașul Nikolaev a fost bombardat astăzi din nou. Clădirea administrativă regională din orașul situat în sud-vestul Ucrainei a fost atacată cu rachetă. În urma atacului, cel puțin 9 persoane au fost ucise și 22 rănite.

Atacul a avut loc în această dimineață. Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina a declarat că racheta a lovit clădirea de 9 etaje marți dimineață.

„Partea centrală a clădirii, de la etajul nouă până la primul etaj, a fost distrusă, fără să se producă un incendiu”, se arată în comunicat: „până la ora 11.30, salvatorii au scos un mort, iar 18 dintre cei salvați au fost spitalizați. Salvatorii lucrează la fața locului”, se arată în comunicatul oficial.

Atacul a avut loc în această dimineață. Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina a declarat că racheta a lovit clădirea de 9 etaje marți dimineață

Primarul din orașul Nikolaev: ”Căutăm oameni încă”

Primatul din Nikolaev a oferit un interviu în exclusivitate pentru News Hour with CNN.

„Până acum avem 25 de oameni răniți și deja au fost confirmați 7 morți. Căutăm oameni încă. Nu le putem spune exact pentru că nimeni nu i-a numărat când au intrat în clădire”, a povestit Oleksandr Senkevichi, primarul orașului Nikolaev.

Primarul orașului Nikolaev: ”Căutăm oameni încă”

Există civili dați dispăruți în urma atacului

Până acum cel puțin 17 persoane au fost scoase de sub dărâmături, dar căutările continuă. Există, în continuare civili daţi dispăruţi în urma atacului.

”Am auzit un avion în oraș, apoi am auzit explozia. Sigur era avionul care a lansat racheta. Cred că au vrut să atace Administrația Regională din cauza șefului, care are biroul în aceeași clădire, dar nu era atunci acolo. Cu siguranță, oamenii care au murit, au fost simpli oameni care își fac treaba”, a adăugat acesta.

Până acum cel puțin 17 persoane au fost scoase de sub dărâmături, dar căutările continuă. Există, în continuare civili daţi dispăruţi în urma atacului

Primarul din Nikolaev, o țintă pentru armata rusă

Întrebat dacă este o țintă a trupelor ruse, edilul a răspuns afirmativ: ”da. Cu siguranţă. Sunt pregătit pentru asta. Sunt înarmat şi gata să mă apăr pe mine şi să îmi apăr oamenii. Cu siguranţă poate fi posibil, dar nu stau în aceleaşi locuri sau clădiri. Mă mut în jurul oraşului. Sper să nu mă găsească”.

”Acum lucrăm pe partea umanitară. Colectăm produsele cu termen de expirare lung. Precum conserve, paste, pentru a le da oamenilor”, a spus Senkevichi.

Întrebat dacă este o țintă a trupelor ruse, edilul a răspuns afirmativ: ”da. Cu siguranţă. Sunt pregătit pentru asta”

România este alături de orașul Nikolaev

Edilul a vorbit și despre țara noastră, apreciind ajutorul pe care l-a acordat: ”pot să spun că România ne-a ajutat foarte mult. În primele zile e război am vorbit cu primarul Brașovului, Allen Coliban. Ne-a trimis camioane cu conserve de carne. Am apreciat ajutorul”.

Edilul orașului Nikolaev a vorbit și despre țara noastră, apreciind ajutorul pe care l-a acordat





Adauga un comentariu