Local

Nicolo Napoli va fi noul antrenor al Politehnicii Iaşi

Publicat: 09 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nicolo Napoli va fi noul antrenor al Politehnicii Iaşi
Nicolo Napoli revine la Poli Iaşi, după ce a fost demis cu scandal de la echipă din Copou, fiind alungat chiar cu Poliţia Locală

Politehnica ieşeană va avea un nou antrenor. Nicolo Napoli revine la Poli Iaşi, după ce a fost demis cu scandal de la echipă din Copou, fiind alungat chiar cu Poliţia Locală.

Nicolò Napoli este un antrenor italian de fotbal, în vârstă de 59 ani. Din 2004 activează în România, unde a mai pregătit echipele FC U Craiova, FC Brașov, CS Turnu Severin, Astra Giurgiu și CSM Politehnica Iași între anii 2014 – 2016.

„Căutăm să găsim un antrenor cât mai repede. E urgența numărul 1 din punctul meu de vedere. Trebuie adus urgent un antrenor. Cred că ar fi bun și Napoli, el oarecum se simte legat de Iași după ce a plecat de aici cu scandalul acela cu Prunea”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Nicolò Napoli, noul antrenor al Politehnicii din Copou

Vicepreședintele Comitetului Director al lui Poli Iași, Adrian Ambrosie, cel împuternicit să negocieze cu viitorul antrenor, a contactat alți doi antrenori străini experimentați, Dusan Uhrin și Toni Conceicao, dar ambele piste au căzut.

Italianul îi ia locul lui Andrei Cristea, cel care pregătea formația de scurt timp, după despărțirea trupei din Copou de Daniel Pancu.

„Am ajuns la un acord cu Poli Iași, aștept biletul de avion și mâine seară sau joi dimineață sunt la Iași. Vin cu inima deschisă și voi face tot posibilul să salvez echipa de la retrogradare”, a declarat Nicolo Napoli pentru ProSport.

Nicolo Napoli era liber de contract de când s-a despărțit de FC U Craiova, echipa din Liga 2 condusă de familia Mititelu. Ruptura de trupa olteană s-a produs în octombrie 2020.

Comisia de Tineret și Sport din cadrul CL a analizat rezultatele obținute în acest an de Poli Iași

Comisia de Tineret și Sport din cadrul Consiliului Local s-a intrunit în data de 12 februarie 2021, într-o ședință la Primărie, în care a fost analizată activitatea clubului de fotbal Politehnica Iași. La această analiză, în afară de membrii Comisiei de Tineret și Sport au participat președintele Politehnicii Iași, Ciprian Paraschiv, antrenorul Andrei Cristea și președintele Comitetului Director, Leonid Antohi.

În cadrul dezbaterilor, s-a desprins ideea finanțării în continuare a Politehnicii Iași, dar și necesitatea ca șefii clubului din Copou să prezinte un proiect de management pe termen mediu și lung.

„Astăzi, (n.r. 12 februarie 2021) în calitate de președinte al Comisiei de Tineret și Sport din cadrul Consiliului Local am avut o ședință extrem de utilă cu conducerea administrativă și tehnică a formației Politehnica Iași. Au răspuns prezent invitației mele și a colegilor din Comisie, președintele Ciprian Paraschiv, antrenorul Andrei Cristea și președintele Comitetului Director al formației din Copou, Leonid Antohi. În cadrul discuțiilor, membrii Comisiei de Tineret și Sport din cadrul Consiliului Local Iași și-au reafirmat susținerea pentru echipa fanion a Iașului, dar au cerut conducerii clubului prezentarea unui proiect de management pe termen lung, pentru următoarele trei sezoane.

De asemenea, în cadrul discuțiilor s-a decis ca membrii formațiunilor politice reprezentante în cadrul Consiliul Local să susțină construirea unui nou stadion în Iași, care să poată fi un magnet pentru sponsori și spectatori. Grupul de consilieri ai PMP va continua să susțină sportul ieșean, fiind convinși că autoritățile locale trebuie să aloce o sumă mult mai importantă din buget pentru sport! Le mulțumesc pentru implicare colegilor mei din Comisia de Tineret și Sport și invitaților Ciprian Paraschiv, Andrei Cristea și Leonid Antohi pentru prezență. Voi continua să fiu un susținător al Politehnicii Iași și al sportului ieșean, pentru că sportul este cel mai bun amabasador al unui oraș!”, a declarat la acel moment Florin Briaur, președintele Comisiei de Tineret și Sport, din cadrul Consiliului Local Iași.

Adauga un comentariu