National

Niculae Bădălău ar putea scăpa de arest! Date de ultimă oră de la Curtea Supremă

Publicat: 29 nov. 2022
Niculae Bădălău ar putea scăpa de arest Date de ultimă oră de la Curtea Supremă
Niculae Bădălău ar putea scăpa de arest

Niculae Bădălău, fost ministru al Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, ar putea scăpa de arest, în urma unei contestații făcute prin avocatul sau. Iată informaţii de ultim moment de la Curtea Supremă.

Vorbim despre o contestație la măsura arestului preventiv pe care Niculae Bădălău prin avocatul său, a depus-o la Curtea de Apel București. Această contestație se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție. Niculae Bădălău își dorește, evident, o măsură mai blândă, fie arest la domiciliu, fie control judiciar.

Niculae Bădălău a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

El a fost arestat preventiv pentru 30 de zile şi asta înseamnă că își va petrece sărbătorile în stare de arest.

Complicea lui din același dosar a scăpat însă cu arest la domiciliu. Niculae Bădălău nu a vrut să dea declarații în fața procurorilor.

Există mai multe interceptări făcute în acest dosar, tocmai de aceea a fost o probă solidă la dosar, iar judecătorii au decis arestarea lui preventivă.

Procurorii spuneau că Niculae Bădălău a dezvoltat un adevărat mod de operare din obținerea de contracte de lucrări de la primăriile din județele Giurgiu și Teleorman pentru anumite firme controlate de el sau de rude ale sale, în acest caz de către ginerele său, prevalându-se de funcțiile anterioare pe care le avea, dar mai ales, spun procurorii DNA, de calitatea lui actuală vorbim despre vicepreședinte a Curții de Conturi a României.

Atât PSD, cât și USR au cerut demisia lui sau revocarea din funcție

În acest sens a fost luată o decizie, astăzi, și în Parlament a fost demarată procedura de revocare a lui Nicolae Bădălău.

Se așteaptă un raport până luni, 5 decembrie, atunci când se va da acest vot, pentru că atât PSD, cât și USR au cerut demisia lui sau revocarea din funcție, mai ales că Niculae Bădălău nu și-a dat demisia în aceste zile de când procurorii DNA l-au săltat.

Această ședință va fi luni la ora 14:00, în urma căreia judecătorii de la Înalta Curtea de Casație și Justiție vor decide dacă Niculae Bădălău rămâne sau nu în arest, potrivit Antena3.
Adauga un comentariu