Actualitate

Nicușor Dan, atac la Gabriela Firea: „Ar trebui să-i fie ruşine pentru ce a făcut cu oraşul”

Publicat: 14 mart. 2021
Gabriela Firea și Nicușor Dan
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, o acuză pe Gabriela Firea pentru felul în care a condus Bucureștiul, spunând că în timpul administrației pecedente locul spațiilor verzi a fost luat de construcții

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, o acuză pe Gabriela Firea pentru felul în care a condus Bucureștiul, spunând că în timpul administrației pecedente locul spațiilor verzi a fost luat de construcții.

„Ar trebui să-i fie ruşine pentru ce a făcut cu oraşul. S-a stricat în toate cele trei elemente importante, au dispărut spaţii verzi. (…) Au fost probleme şi la densificarea exagerată, şi la patrimoniul construit, adică demolări de case şi apariţii de blocuri nepotrivite în zone istorice”, a declarat primarul Nicuşor Dan despre predecesoarea sa, Gabriela Firea, într-o emisiune la PrimaTV.

Autorizații și PUZ-uri eliberate ilegal

Nicuşor Dan a mai susţinut că în Direcţia de Urbanism din Primăria Generală există angajaţi care au eliberat autorizaţii şi PUZ-uri ilegale.

„Sunt mulţi oameni acolo care au dat de-a lungul timpului autorizaţii şi PUZ-uri ilegale şi care o să părăsească instituţia”, a anunţat el.

Legat de mafia imobiliară, primarul general a arătat că sunt funcţionari care au colaborat cu această reţea.

„Există funcţionari care au colaborat cu această reţea de influenţă dintotdeauna şi pe care nu trebuie foarte mult ca să-i dai afară, trebuie doar să vezi că au emis nişte autorizaţii ilegale în mod sistematic. (…) Evident, primarul şi arhitectul şef care au condus această structură au fost complici şi cu ei, şi cu cei care au venit la ei”, a afirmat Nicuşor Dan.

El este convins că „există foarte mulţi oameni care prin aceste PUZ-uri de sector au obţinut un folos necuvenit”, aceasta transpunându-se în „zeci, sute sau milioane de euro”.

Primarul general a mai spus că există aproximativ 30-40 de litigii pe construcţii ilegale.

Nicușor Dan aruncă vina pe Gabriela Firea: „Am preluat o primărie cu datorii curente de 2,5 miliarde de lei”

Nicușor Dan a explicat la B1 TV care este situația proiectelor „înghețate” după plecarea Gabrielei Firea din Primăria Generală, unul dintre exemple fiind Pasajul Doamna Ghica, în cazul căruia au existat și o serie de probleme de natură legală.

Actualul primar a fost întrebat la Bună România când va putea fi reluată activitatea pe șantierul de la Doamna Ghica și ce se întâmplă cu restul proiectelor din București.

„Un alt proiect foarte important și foarte așteptat este Prelungirea Ghencea. Din păcate, am preluat o primărie cu datorii curente de 2,5 miliarde de lei. Asta înseamnă, ca ordin de mărime, cât a costat Metroul din Drumul Taberei sau cât costă podul de la Brăila, iar toți acești bani trebuie să fie plătiți pe loc și nu îi avem.

Din acastă cauză, avem conturile oprite și conform legii nu putem să plătim investiții.

În această perioadă am sistematizat tot ce înseamnă buget și parte financiară în Primărie. Avem o proiecție d ebuget pentru 2021, avem o cerere către Ministerul de Finanțe, în care am precizat că dorim să construim foarte mult în București și avem nevoie să fim principiali și corecți cu tot ceea ce înseamnă lumea construcțiilor din București și în general cu tot ce înseamnă prestator. Vrem să plătim la termenul la care spune contractul că trebuie să plătim.

Intenția noastră este să tragem toate datoriile în Bugetul pentru 2021 și să mergem cu investițiile precum semaforizarea inteligentă, consolidarea clădirilor cu risc seismic, către credite private de la bănci. Aici este un singur aspect tehnic în care cred eu că Guvernul ne va ajuta, să ne mărească plafonul de îndatorare, pentru că noi avem un mare avantaj ca București, avem multe dazavantaje la momentul de față, dar avem un mare avantaj și anume că gradul nostru de îndatorare este foarte mic, pe termen mediul și lung și atunci putem folosi acest avantaj pentru a face mari investiții”, a explicat actualul primar.

Comentarii
  • Ajuta-l pe Mucusor Dan si invarte-i produsele nazale,cu dreapta, sa nu gresesti.Este singurul lucru liberal pe care il stie,de mic copil.Succes,mergeti in coalitie !

  • Trebuie sa fi dus cu pluta să-i mai crezi pe usristi și pnlisti. Bineânțeles ca cine se aseamănă se aduna și ajuta pentru interesul lor comun. În aceasta democrație, ce se mai aude de usristi care au fraudat alegerile de la Sectorul 1? Sau au fost și pnlisti infiltrat? Au fost alegeri corecte?

  • Mai asistatilor sociali,cancerul Romaniei este grupul infrational organizat numit psd,iar votantii niste oi impinse de la spate de primari.In 4 ani sper sa aveti soarta lui alde si a lui tariceanu.De taticul zdragnea v ati interesat daca are tot ce i trebuie la parnaie,nu de alta bate la usa alt dosar si nu o sa l vedeti degraba

  • Mergi la Romania educata a inspectoriului de fizica de judet Iohanis impreuna cu Turcan,doamna Lighean,domnul Grinda, ciocli catzari si alte asemenea penelepre.Poate iei niste meditatii.Cu o casa, te rezolvi.

  • Anonim se screme si mai trage cate o bashina pe gura la comanda usecuristilor, penelepristilor si robotului retardat peeeseeedeeee de la coceni! Mars in mata bai rahatule!

  • votantii majoritari psd conform sondajelor sant cei cu 8 clase,asistatii sociali adica pleava societatii,mai nou au votat si cu haur,ce sa le ceri retarizolor care tau pe haznaua 3 iar dupa aceea ii auzi reproducand in public tot rahatul pe care la auzit acolo.

Adauga un comentariu