Razboi în Ucraina

Noi bombardamente în zona centralei nucleare din Zaporojie

Publicat: 11 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noi bombardamente în zona centralei nucleare din Zaporojie
Forțele armate ale Ucrainei s-au supus pentru a doua oară în decurs de o zi la bombardamente masive teritoriul centralei nucleare din Zaporojie

Forțele armate ale Ucrainei s-au supus pentru a doua oară în decurs de o zi la bombardamente masive teritoriul centralei nucleare din Zaporojie și al orașului Energodar, a susținut joi un membru al consiliului principal al administrației militaro-civile din regiune, Vladimir Rogov.

„Teroriștii ucraineni continuă bombardarea masivă a teritoriului Energodar și al centralei ZNPP. Cinci „sosiri” au fost înregistrate în zona comandamentului centralei – lângă locul de sudură și depozitul de surse de radiații. Alte cinci ‘sosiri’ au avut loc în zona stației de pompieri situată nu departe de ZNPP”, a scris el pe canalul său de Telegram.

Rogov a adăugat că Forțele Armate ale Ucrainei au atacat centrala nucleară din Zaporojie folosind MLRS și artilerie grea de pe malul drept al Niprului. „Atacurile asupra centralelor nucleare sunt efectuate folosind MLRS și artilerie grea de pe malul drept al Niprului, de pe teritoriul regiunii Dnipropetrovsk, din așezările Nikopol, Marganets și Tomakovka, controlate de regimul Zelenski”, a scris el.

Administrația pro-rusă din orașul Energodar a precizat că loviturile nu au dus la incendii la unitățile energetice. „Informațiile [privind consecințele bombardamentelor] sunt în curs de precizare, dar în mod cert unitatea energetică nu a luat foc”, a declarat un reprezentant al administrației militaro-civile.

Șeful ONU îi îndeamnă pe ruși și ucraineni să se retragă de la centrala nucleară Zaporojie

Șeful ONU îndeamnă părțile să retragă personalul și echipamentele militare de la centrala nucleară din Zaporojie, potrivit CNN.

Secretarul general al Națiunilor Unite a declarat joi că este „grav îngrijorat” de situația de la centrala nucleară Zaporojie din sudul Ucrainei,

Informațiile privind „alte incidente profund îngrijorătoare” din ultimele zile ar putea „duce la un dezastru”, a declarat António Guterres.

El a cerut părților implicate să retragă orice personal și echipament militar de la centrală și „să se abțină de la orice altă desfășurare de forțe sau echipamente la fața locului”.

„Trebuie să fie clar că orice potențială avarie la Zaporojia sau la orice altă instalație nucleară din Ucraina, sau de oriunde altundeva, ar putea duce la consecințe catastrofale nu numai pentru vecinătatea imediată, ci și pentru regiune și dincolo de ea”, a adăugat el.

„Acest lucru este total inacceptabil”, a precizat șeful ONU, António Guterres.

Adauga un comentariu