Actualitate

Noi cetățeni de onoare ai Iașului. Trei personalități vor primi noua titulatură dată de Consiliul Județean

Publicat: 21 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noi cetățeni de onoare ai Iașului. Trei personalități vor primi noua titulatură dată de Consiliul Județean

Plenul Consiliului Județean Iași va dezbate în cursul zilei de mâine noul regulament ce stă la baza acordării titlului de cetățean de onoare al instituției. Conducerea Consiliului Județean a arătat că trei mari personalități ieșene vor beneficia de această primă distincție. Titlul va fi acordat la finalul săptămânii

Consiliul Județean Iași va avea din aceste zile un regulament legat de acordarea titlului de cetățean de onoare al instituției. Proiectul va fi discutat de aleșii județeni în cadrul ședinței de plen ce va avea loc mâine, 22 ianuarie. Conducerea autorității județene a arătat că primele trei personalități care vor beneficia de acestă distincție sunt ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, PS Petru Gherghel, fostul episcop al Diecezei de Iași a Bisericii Romano- Catolice, dar și Lucian Flaișer, fost președinte al Consiliului Județean Iași. După avizarea proiectului de hotărâre, autoritatea județeană va înmâna cele trei distincții la dineul oferit în cinstea aniversării a 161 ani de la Unirea Principatelor Române. Acest eveniment va avea loc vineri, 24 ianuarie, cu începere de la ora 16:00, la Palatul Culturii.

Cum arată noul regulament

Până acum, această titulatură nu era acordată de Executivul județean, procedura fiind asumată doar de consiliile locale. În aceste condiții, plenul Consiliului Județean Iași va dezbate un astfel de regulament, proiectul urmând a intra pe ordinea de zi a ședinței de plen de săptămâna viitoare.

„Județul Iași este unul dintre cele mai importante centre culturale, economice și educaționale din regiunea Moldovei, cunoscut în țară și în lume nu doar prin frumusețea locurilor și valențele istorice, dar și prin numeroase personalități, care, prin activitatea și realizările lor, au promovat numele și imaginea Iașului. Ei s-au afirmat ca exponenți de prim rang în domenii diverse de activitate, precum cultura, educația, știința, sport, administrație, economie sau politică. Meritele deosebite ale acestor personalități în dezvoltarea și promovarea județului Iași se cuvine a fi apreciate la adevărata lor valoare”, se arată în proiectul de hotărâre.

Adauga un comentariu