National

Noi descinderi la Primăria Timişoara. Ce au descoperit procurorii

Publicat: 19 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noi descinderi la Primăria Timişoara. Ce au descoperit procurorii
Dominic Fritz a anunțat în trecut că a depus mai multe sesizări pe această temă la DNA

Procurorii DNA au descins în urmă cu puțin timp la Primăria Timișoara. Pe surse, se știe că ar fi vorba de un dosar privind mai multe angajări făcute în instituția de pe C. D. Loga.

Chiar dacă au existat numeroase nemulțumiri legate de concursurile organizate în vremea administrației Fritz, se pare că procurorii ridică acte legate de angajări făcute în perioada în care primar al Timișoarei era liberalul Nicolae Robu.

Dominic Fritz a anunțat în trecut că a depus mai multe sesizări pe această temă la DNA.

Decinderi la Primăria Timișoara

Totul a pornit de la cazul angajării liberalului Florin Răvășilă când s-au solicitat documente și s-a constatat că mai multe lucrări au un scris identic, deși era vorba de candidați diferiți. În septembrie anul trecut, Dominic Fritz anunța că după solicitarea DNA ”ne-am uitat cu atenție la documente și am găsit diferențe de caligrafie semnificative între lucrările aceleași persoane, care participase la două concursuri. Surpriza a fost că aceeași caligrafie este prezentă pe mai multe lucrări de concurs, ale mai multor persoane. În cazul altor angajați am găsit doar deosebiri izbitoare, inexplicabile altfel decât prin fraudă. Suntem în fața unui posibil sistem de fraudare, premeditat și sistematic, care s-a desfășurat pe parcursul mai multor ani, cu complicități potențiale, cel puțin la vârful serviciului de resurse umane”.

De anul trecut, ancheta a continuat și, astăzi, cei de la DNA au descins, din nou, pentru a ridica alte documente, potrivit presei locale.

Descinderi la Timişoara şi în luna aprilie

Vă aducem aminte că procurorii DNA Timişoara au descins şi la începutul lunii aprilie la Primăria Timişoara, mergând direct în biroul viceprimarului USR PLUS Ruben Laţcău. Primele informaţii arătau că ancheta vizează insolvenţa companiei de termoficare Colterm.

În urma anchetei declanşate de procurorii DNA, Primăria Timişoara a transmis că ancheta este în rem, faţă de faptă, nu faţă de o persoană.

„Echipa de anchetă au purtat o discuţie în biroul viceprimarului Ruben Laţcău, iar apoi a mers la Biroul de guvernanţă corporativă. Pe tot parcursul vizitei procurorilor, primăria a arătat toată deschiderea pentru această investigaţie. Vom colabora în continuare cu organele de anchetă. Vă reamintim că Primăria Municipiului Timişoara a depus în cursul anului trecut 11 plângeri penale legate de posibile infracţiuni săvârşite în trecut”, a transmis Primăria Timişoara.

DNA a anunţat că procurorii care au descins la Primăria Timişoara fac cercetări în rem, într-un dosar care vizează fapte asimilate celor de corupţie.

„În cursul zilei de 08 aprilie 2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare la sediul unei instituţii publice situate în municipiul Timişoara. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenţa cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, a transmis DNA.

Adauga un comentariu