Local

Noi detalii ies la iveală în cazul fetițelor din comuna Lungani, internate în stare gravă, după ce au folosit o substanță toxică: „Nu am auzit așa ceva familia lor ” – FOTO

Publicat: 20 ian. 2024
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Noi detalii ies la iveală în cazul fetițelor din comuna Lungani internate în stare gravă după ce au folosit o substanță toxică Nu am auzit așa ceva familia lor  - FOTO
Noi detalii cutremurătoare în cazul celor două fetițe în vârstă de 3 și 4 ani, din comuna Lungani

Noi detalii cutremurătoare în cazul celor două fetițe în vârstă de 3 și 4 ani, din comuna Lungani, satul Goești, județul Iași. Acestea au ajuns în stare gravă la Spitalul „Sf. Maria”, după ce se presupune că mama le-ar fi spălat pe cap cu o soluție toxică. Ioan Corobuță, primarul comunei, afirmă faptul că mai există o ipoteză. Acesta este de părere că micuțele au găsit soluția destinată uzului veterinar din întâmplare, atunci când părinții nu erau atenți.

Fetițele din comuna Lungani trăiau în condiții bune. Părinții nu consumau alcool

 Ioan Corobuță, primarul comunei Lungani
Ioan Corobuță, primarul comunei, afirmă faptul că mai există o ipoteză

Familia din satul Goești este cunoscută ca fiind una muncitoare, care-și iubește nespus de mult copiii. Aceasta avea grijă de aproximativ 200 de ovine și peste 15 hectare de pământ pe care îl cultivau.

„Îi cunosc, cel puțin pe tată îl cunosc foarte bine. El este crescător de animale, de ovine mai exact, și un om foarte muncitor, se trage dintr-o familie de oameni muncitori. Are aproximativ 200 de ovine de care are grijă. Este posibil ca cei mici să fi găsit soluția din greșeală, pentru că soluția respectivă este pentru a spăla oile. Am fost și eu acolo, unii spun că mama ar fi spălat fetele, însă eu am înțeles că, de fapt, fetițele au găsit soluția. Sunt oameni la locul lor, nu consumă alcool, au foarte mult teren pe care-l cultivă. În fiecare an vine la primărie, își achită corespunzător impozitele, nu întârzie și cer adeverințe pentru APIA, face numărătoarea animalelor când merge în comisia de teren, este un om foarte calculat”, declară Ioan Corobuță, primarul comunei Lungani, județul Iași.

Cele două fetițe mai au încă doi frați, însă doar din partea mamei. Aceștia erau mereu îngrijiți și mergeau la școală. Primarul spune că situația financiară este destul de bună.

„Ea mai are doi copii mai mari, de aproximativ 15 ani și 10 ani, din altă căsătorie, trăiesc toți în aceeași casă, deși ei au două case. Una este cumpărată de ea, însă nu este locuibilă, iar el are o casă mai în centru, a fost a părinților lui, el a renovat-o. Ei trăiesc doar din creșterea animalelor și din munca terenului”, subliniază Ioan Corobuță, primarul comunei Lungani, județul Iași.

Medicii trag un semnal de alarmă

Elicopter Smurd
Fetițele au ajuns în stare gravă la spital

Accidentul este un șoc pentru toată lumea. Dr. Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași, a declarat faptul că fetița de trei ani a fost găsită în stop cardio-respirator de echipajul de ambulanță, ulterior, după aproximativ 30 de minute, prezenta activitate cardiacă. Fetița în vârstă de patru ani, găsită cu stare generală gravă, a fost intubată. În prezent, starea acesteia este rezervată.

„Nu am mai auzit să se întâmple așa ceva în familia lor, sunt sigur că a fost un accident. Și se vede că își iubesc copiii, el fiind dintr-o familie bună, mama lui și  tatăl lui având un număr destul de mare de vaci, din asta trăiesc și ei, produc și vând lactate pe piață. Indiferent cât este mama lui de bătrână, merge să vândă lapte, brânză în piață, la Iași. Situația financiară este bună.

De la primărie are concesionat 15 sau 20 de hectare de pământ, dar mai au câteva hectare, proprietatea lor, care este arabil. De fiecare dată când venea la primărie pentru nevoile lui, avea o pungă cu dulciuri pentru copii. El spunea mereu că nu se poate duce cu mâna goală acasă. Ținea la copii”, adaugă Ioan Corobuță în legătură cu cele două fetițe, din comuna Lungani, care au ajuns în stare gravă la spital.

Comentarii
  • Ce bate asta campii ca e familie muncitoare si ca are bani. Pai ce legatura are cu faptul ca ma-sa e proasta si a spalat fetele cu solutie insecticid pt oi? Un penibil de primar care nu stie ca fetele au spus deja ce s-a intamplat.

  • Daca raspunderea se arunca pe copii, acestia,fiind minori, nu raspund penal si parintii nu fac parnaie. Daca e neglijenta de parinte raspunderea e mai blanda. Au fost invatati de avocat. Frecvent persoanele cu copii cu paduchi, care au oi folosesc substanta respectiva, doar ca mama o fi gresit dilutia. Este pacat ca in era internetului si AI-ului, mai sunt mame care risca viata copiilor pentru a economisi 18 lei cat costa un sampon de paduchi din care spala ambele fete si cred ca mai si ramanea. Aviz amatorilor!

Adauga un comentariu