Local

Noi focare de Covid-19, la Iași. Zeci de persoane au fost infectate la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași

Publicat: 30 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noi focare de Covid-19 la Iași. Zeci de persoane au fost infectate la Institutul de Psihiatrie Socola Iași
Spitalul Clinic de Psihiatrie „Socola” din Iași

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a transmis noi data privind apariția a trei noi focare Covid-19 în Judetul Iaşi, vineri, 30 octombrie 2020. Conform ultimelor date, la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Spiridon” s-au confirmat cu noul coronavirus 7 cadre medicale. Aceștia s-au infectat de la anumiți pacienți pozitivi.

„SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ ”Sf. Spiridon” – Secţia gastroenterologie –  7 cadre medicale

Măsuri:

Cadrele medicale pozitive au fost contacţi ai unor pacienţi pozitivi. Prin urmare, pozitivii au fost izolaţi la domiciliu iar contacţii direcţi plasaţi în carantină. Ancheta rămâne deschisă”, potrivit DSP Iași.

Potrivit reprezentanților DPS Iași, al doilea focar confirmat în județul Iași este cel de la Centrul Rezidențial pentru mame și copii aflați în dificultate, unde patru beneficiari au fost diagnosticați cu virusul Covid-19.

„CENTRUL REZIDENŢIAL PENTRU MAME ŞI COPII AFLAŢI ÎN  DIFICULTATE ”FUNDAŢIA HECUBA” – 4 beneficiari

Măsuri:

Pozitivii au fost izolaţi în apartamentele alocate iar contacţii direcţi au fost carantinaţi”, potrivit sursei citate.

Focar imens de Covid-19 la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași

La Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași, mai precis la secțiile Psihiatrie V Acuți s-au confirmat 11 pacienți, la secția Îngrijiri Paliative 9 cronici au fost diagnosticați încă trei pacienți, iar la secția Psihiatrie Cronici Bârnova au fost confirmate încă 47 de persoane, dintre care 43 pacienți și  patru cadre medicale.

„INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI – Secţia Psihiatrie V Acuţi – 11 pacienţi

Măsuri:

Pozitivii au fost izolaţi în pavilion şi au fost evaluaţi de un medic infecţionist. Ancheta rămâne în derulare.

INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI – Secţia Îngrijiri Paliative 9 cronici -au fost confirmaţi cu COVID-19 încă 3 pacienţi.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 11 persoane (3 cadre medicale şi 8 pacienţi)

Măsuri:

Pacientul confirmat este izolat în spital şi monitorizat. Anchetă este în desfăşurare. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor.

INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI – Secţia Psihiatrie Cronici Bârnova – au fost confirmate cu noul coronavirus încă 47 de persoane (43 pacienti si 4 cadre medicale)

Conform actualizărilor, în cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 14 persoane (12 pacienţi şi 2 cadre medicale)

Măsuri:

În data de 29.10.2020 s-au primit încă 47 rezultate pozitive. Cadrele medicale depistate pozitiv sunt izolate la domiciliu. Pacienţii pozitivi sunt izolaţi în spital şi au fost evaluaţi de un medic infecţionist”, potrivit DSP Iași.

Acualizarea focarelor de la Spitalul ”Sf. Maria” din Iași și CSS Sf. Nectarie

În cadrul a două focare existente, DSP Iași a transmis informații actualizate. În ceea ce privește focarul de la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași, s-au mai confirmat alte două asistente medicale, în timp de la C.S.S. Sf. Nectarie, doi beneficiari și doi salariați au fost testați pozitiv cu noul coronavirus.

„SPITALUL CLINIC DE URGENŢĂ PENTRU COPII ”SFÂNTA MARIA”IAŞI – au fost  confirmate cu noul coronavirus încă 2 asistente medicale.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 28 de cadre medicale.

Măsuri:

Cazurile confirmate au fost izolate la domiciliu. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor unităţii si s-a reinstruit personalul privind regulile de igienă personală şi portul echipamentului de protecţie. 

C.S.S. SFÂNTUL NECTARIE IAŞI – au fost confirmate cu noul coronavirus încă 4 persoane (2 salariaţi şi 2 beneficiari)

Conform actualizărilor, în cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 19 persoane (9 salariaţi şi 10 beneficiari)

Măsuri:

La testarea din data de 28.10.2020, s-au mai depistat 4 pozitivi. Persoanele pozitive au fost evaluate de un medic de familie şi s-a decis izolarea  în centru. S-au luat măsurile de prevenire a infecţiei”, potrivit DSP Iași.

Adauga un comentariu