National

Noi informații despre pacientul din Argeș infectat cu tulpina sud-africană. Cum se simte acum

Publicat: 05 mart. 2021

Persoana din Pitești infectată cu o variantă de COVID care s-a dovedit a fi tulpina sud-africana a primit rezultat pozitiv în data de 24 februarie.

Este vorba despre un cetățean turc. În baza testării pozitive, autoritățile au efectuat ancheta epidemiologică iar secvențierea rezultatului pozitiv a fost comunicată în data de 05.03.2021, în cea de-a 10 zi de la recoltarea probei, de către Institutul Național de Sănătate Publică

Astfel, s-a aflat că este vorba despre versiunea sud-africană a SARS-CoV-2.

Între timp, turcul a fost izolat în locuința sa, în care se mai află încă o persoană, ce a fost, de asemenea, plasată în izolare.

El a declarat că nu a intrat în contact cu nicio altă persoană și că la locul de muncă lucrează singur în birou.

Pacientul nu nu prezintă simptome. Nici persoana izolată împreună cu el nu are simptome, însă aceasta nu a fost testată, pentru că nu există obligativitatea testării.

Cetățeanul turc s-a testat tocmai pentru că voia să călătorească în țara sa natală. El nu a călătorit, ceea ce înseamnă că s-a infectat în județul Argeș.

Tulpina sud-africană a COVID, identificată în România

Tulpina sud-africană a COVID-19 a ajuns şi în România. Aceasta a fost identificată în două probe dintr-un lot de 93 supuse analizelor.

Una dintre probe provine de la un pacient din București, iar cealaltă este a unei persoane din Pitești.

Cele două persoane infectate cu tulpina sud-africană a COVID sunt o femeie din București, dintr-un focar familial, și un cetățean turc infectat în Argeș, fără istoric de călătorie, conform celor transmise, vineri, de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

OMS: Tulpina sud-africană a SARS-CoV-2 nu este mai letală decât celelalte

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spunea, pe 18 februarie, că nu a găsit până în acest moment dovezi care să ateste faptul că varianta virusului SARS-CoV-2 detectată pentru prima oară în Africa de Sud ar provoca mai multe decese decât celelalte tulpini de coronavirus.

Nu există, de asemenea, indicii că acea tulpină virală ar provoca un număr mai mare de cazuri grave decât celelalte mutaţii.

Adauga un comentariu