Local

Noi informații despre proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2020

Publicat: 22 iul. 2020

Astăzi, 22 iulie, s-a desfășurat proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2020. Dintre cei 402 de candidați cu drept de participare la proba scrisă în cele două centre organizate la nivelul județului Iași, au fost prezenți 390 de candidați. Nu a fost eliminat niciun candidat din cauza unor tentative de fraudă. 12 candidați au absentat. Nu s-au înregistrat cazuri de candidați cu temperatura peste 37.3 grade Celsius.

Conform metodologiei de concurs, care permite acest lucru,18 candidați au decis să se retragă din motive personale, iar 5 candidați s-au retras din motive medicale.  În total, au fost transmise spre centrele de evaluare 367 de teze. Primele rezultate vor fi comunicate în data de 29 iulie în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 29 iulie, după afișarea rezultatelor, și pe 30 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează în centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august 2020.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate astăzi, 22 iulie, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 16.00. De asemenea, acestea au fost afișate și la avizierele centrelor de examen. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului. Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Inspectoratul Școlar Județan Iași a publicat lista finală cu toți candidații la examenul de Titularizare 2020

Pentru examenul de Titularizare 2020 Iași, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași a publicat lista finală cu toți candidații! „Candidații înscriși au obligația de a verifica datele introduse în sistemul informatic și de a semnala eventualele erori/neconcordanțe, solicitând corectarea acestora în scris, până cel târziu pe 22 iulie 2020, ora 15:00, la adresa de e-mail: titularizare@isjiasi.ro”, au informat cei de la Inspectoratul Școlar Județean

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași a publicat lista finală cu toți candidații la Titularizare 2020! Aceasta poate fi consultată AICI:
http://www.isjiasi.ro/index.php/managementul-resurselor-umane/ocuparea-prin-concurs-national-a-posturilor-didactice-catedrelor-declarate-vacante-rezervate-in-invatamantul-preuniversitar/1243-lista-candidatilor-inscrisi-la-concursul-de-titularizare-2020. Pentru examenul național de Titularizare 2020 s-au înscris 1.593 candidați.

„Candidații înscriși au obligația de a verifica datele introduse în sistemul informatic și de a semnala eventualele erori/neconcordanțe, solicitând corectarea acestora în scris, până cel târziu pe 22 iulie 2020, ora 15:00, la adresa de e-mail: titularizare@isjiasi.ro. Absolvenții 2020 care nu au prezentat adeverința de absolvire au obligația ca până pe 29 iulie 2020 ora 8:00 (a.m.) să prezinte acest document la Centrul de Examen unde este arondată disciplina de examen”, au informat cei de la Inspectoratul Școlar Județean

Titularizare 2020! Inspectoratul Școlar Județean Iași face precizări pentru candidații din lista finală

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași face precizări importante pentru candidații la Titularizare 2020 din lista finală. În total, la nivelul întregului județ, sunt scoase la concurs 1.777 posturi vacante sau rezervate. Majoritatea sunt în mediul urban. De asemenea, cele mai multe rezervate sunt în municipiul Iași. Examenul de Titularizare 2020 a fost stabilit a se derula, de către Ministerul Educației și Cercetării (MEC), miercuri, 29 iulie. Din cele 1.776 de posturi disponibile, 144 sunt titularizabile. La nivelul județului Iași sunt 2 centre de înscriere și 3 centre de examen.

De asemenea, candidații vor susține proba scrisă în județul în care au depus dosar de înscriere și li s-au înregistrat datele în sistemul informatic. Candidatul poate solicita repartizarea în alt județ față de cel în care a susținut proba scrisă, depunând o cerere în perioada 6-7 august 2020 la Inspectoratul Școlar Județean în care solicită repartizarea și informează, în scris, Inspectoratul Școlar din județul în care a susținut proba scrisă. Disciplinele de concurs la care se pot înscrie candidații, în funcție de studiile pe care le-au efectuat, precum și posturile didactice/catedrele pe care le pot ocupa în funcție de studii, vor respecta strict Centralizatorul. Pe de altă parte, pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Iași au fost publicate și: lista cu punctajele cadrelor didactice pentru detașare pe concurs specific și lista candidaților care au depus dosare de repartizare cu notele din anii anteriori.

Adauga un comentariu