National

Noi măsuri de relaxare, anunţate pentru 1 iulie. Cine beneficiază de acestea

Publicat: 17 iun. 2021
o fata este într-un parc și își dă masca joș

Premierul Florin CÎţu a afirmat că Guvernul va relaxa săptămâna viitoare condiţiile pentru desfăşurarea târgurilor de la 1 iulie. „Ştiu că este acest interes pentru târguri, talciocuri şi ele se vor putea redeschide”, a adăugat şeful Executivului.

„Cred că săptămâna viitoare vom relaxa condiţiile pentru târguri. Ştiu că este acest interes pentru târguri, talciocuri, şi condiţiile vor fi relaxate de la 1 iulie. Se vor putea redeschide”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat joi la Alba Iulia când vor fi aprobate noile măsuri de relaxare pentru 1 iulie, arată News.ro.

Conform Premierului României, Florin Cîțu, revenirea la normalitate va fi în 3 etape. Prima etapă a început încă de pe data de 1 iunie 2021, iar următoarele măsuri vor fi luate pe 1 iulie, respectiv 1 august.

„Revenim la normalitate în trei etape. Prima etapă începe astăzi. Alte măsuri pentru revenirea la normalitate vom avea la 1 iulie, respectiv, 1 august”, a scris Florin Cîţu marţi pe Facebook.

Premierul Florin Câțu a vorbit despre valul 4

Premierul Cîțu a vizitat Alba Iulia, joi, alături de liderii PNL, printre care și Rareș Bogdan și ministrul Lucian Bode. La conferinţa de presă susţinută la finalul vizitei sale, prim-ministrul Florin Cîțu a spus că discuțiile despre valul patru al pandemiei nu ar trebui să existe deoarece în prezent există doze de vaccin pentru toți românii.

„Aud tot felul de discuții despre valul patru. Nu ar trebui să avem discuții despre valul patru. Noi în România avem doze de vaccin pentru toată populația. Valul patru va exista decât dacă noi nu vrem să ne vaccinăm. (…) Există acest pericol al valului 4, nu avem justificare deoarece avem vaccin la liber, pentru toată lumea”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Acesta a vorbit și despre obictivele campaniei de vaccinare împotriva Covid-19.

„Obiectivul nu este de a vaccina un anumit număr de oameni, ci de a depăși pandemia”, a precizat premierul Florin Cîțu.

Valul 4 și noile măsuri de relaxare nu sunt singurele subiecte despre care a vorbit Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu intervine în problema deșeurilor din București, spunând că dacă sancțiunile sunt prea mici, vor crește. Florin Cîțu a răspuns, joi, la Alba Iulia, la o întrebare legată de problema deșeurilor din București.

„Trebuie să ne uităm, până la urmă sunt sancțiunile prea mici? Dacă sunt prea mici sancțiunile, mergem și le creștem. (…) Eu aș vrea să trecem de la faza aceasta de constatare a situației și mă adresez la toți cei care am văzut că merg și arată că este gunoi acolo. Toți acești oameni, ca reprezentanți ai statului român, au atribuții foarte clare. Unde sunt probleme dați amendă, recuperați amenda și rezolvați situația”, a spus premierul, potrivit Mediafax.

Cîțu a adăugat că probleme nu se rezolvă doar făcând pe „agenții constatatori”, iar dacă este nevoie de sancțiuni mai mari, vor crește: „dar haideți să facem ceva, nu doar să mergem să arătăm că asta e problema și după aceea să ne spălăm pe mâini. Aștept de la agențiile statului care au abilități în aceste domenii să vină cu propuneri clare, dar și să aplice legea astăzi pentru toată lumea”.

Adauga un comentariu